Προτάσεις της ΕΠΟ για «Νέα Χάρτα»

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση του ελληνικού ποδοσφαίρου γνωστοποίησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Τις προτάσεις της για την ανασυγκρότηση του ελληνικού ποδοσφαίρου γνωστοποίησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το απόγευμα της Δευτέρας (21/3). Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι στόχος της είναι να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου και παράλληλα κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους φορείς σε διάλογο προκειμένου να διαμορφωθεί η «Νέα Χάρτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος:

«Η ΕΠΟ ξεκινά τη δημόσια διαβούλευση για τη νέα δομή και τη νέα διάρθρωση των πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, με στόχο τη συγκρότηση μιας συνεκτικής και συνθετικής πρότασης που θα τεθεί το συντομότερο δυνατόν σε εφαρμογή.Σκοπός μας είναι να ανασυγκροτήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση τα νέα οικονομικά, θεσμικά και διοικητικά δεδομένα της χώρας. Οι δύσκολες περιστάσεις απαιτούν τολμηρές και γενναίες αποφάσεις, oι οποίες για να γίνουν πράξη απαιτούν συνένωση δυνάμεων. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση. Να επιτύχουμε την ισχύ εν τη ενώσει. Η πρόταση που θέτουμε σε διαβούλευση εκεί ακριβώς στοχεύει. Να επιτύχει συνένωση των δυνάμεων, ώστε το ποδόσφαιρο να βγει δυνατό και ενισχυμένο. Να εξορθολογήσουμε τη διάρθρωσή του και να ενδυναμώσουμε τη βάση του. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό και ελληνοποιημένο ποδόσφαιρο, που δεν θα προσδοκά τα πάντα από τον κρατικό κορβανά, αλλά θα μπορεί να διεκδικεί και να πετυχαίνει στόχους, με βάση τους σύγχρονους όρους της αγοράς.
Καλούμε κάθε φορέα του ποδοσφαίρου όπως και όλους τους ενδιαφερόμενους, να αποτελέσουν κύτταρα διαλόγου και προτάσεων για τη συνδιαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής προοπτικής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα ιδέα και κάθε εποικοδομητική παρατήρηση που θα συνεισφέρει θετικά στην ανάγκη να θεμελιώσουμε το ισχυρό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα. Ενα ποδόσφαιρο σύγχρονο, αποκεντρωμένο, λειτουργικό, με ισχυρές ομάδες σε κάθε κατηγορία. Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε μια αλλαγή πάνω στο χάρτη, αλλά να διαμορφώσουμε τη «Νέα Χάρτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε αυτό να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορεί και αξίζει».

Οι αλλαγές που προτείνει η ΕΠΟ


Για τη Β’ Εθνική:

1. Ερασιτεχνική και διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ ή επαγγελματική και διοργάνωση από την Ένωση Β – Γ Εθνικής.
2. Αριθμός ομάδων: 16 για πρωτάθλημα δύο γύρων ή 12 για πρωτάθλημα τριών γύρων.
Για τη Γ’ και Δ’ Εθνική:
1. Συγχώνευση σε μια κατηγορία και μετατροπή των ΤΑΠ και των ΠΑΕ σε ερασιτεχνικά σωματεία.
2. Διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ.
3. Τέσσερις όμιλοι με 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στο κύπελλο
4. Κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών από την ΕΠΟ
5. Άνοδος του πρώτου από κάθε όμιλο στη Β’ Εθνική και υποβιβασμός στα τοπικά πρωταθλήματα των τεσσάρων τελευταίων από κάθε όμιλο.
Η ΕΠΟ προσδοκά:
1. Συγχωνεύσεις ερασιτεχνικών και επαγγελματικών ομάδων
2. Χρήματα στο ποδόσφαιρο από την απελευθέρωση του ιντερνετικού στοιχήματος και των 20 αδειών που θα δοθούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk