Η βαριά ήττα της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό προκάλεσε οργή στις τάξεις των οπαδών της «Ένωσης».

Μετά τη λήξη του αγώνα περίπου 100 οπαδοί της Ένωσης μαζεύτηκαν στο ξενοδοχείο Holiday Inn και περίμεναν με άγριες διαθέσεις την αποστολή της ομάδας. Αμέσως οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ειδοποίησαν την αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις με την άφιξη των «κιτρινόμαυρων».

Τελικώς οι ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν με ταξί στα σπίτια τους.

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Μαύρη βραδιά»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητάει συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας για τη «μαύρη βραδιά» όπως τη χαρακτηρίζει, στην ήττα από τον Ολυμπιακό με 6-0 στο «Καραϊσκάκη». Ωστόσο, τονίζει ότι αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να αποτελέσει «κακή παρένθεση» και να μην επηρεάσει τους στόχους του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από όλο τους φιλάθλους της ομάδας για τη σημερινή μαύρη βραδιά, που δυστυχώς θα μείνει ως μια από τις πιο άσχημες στιγμές της ιστορίας μας του συλλόγου μας.

» Οι ευθύνες βαραίνουν όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά. Η σημερινή ήττα πρέπει να αποτελέσει κακή παρένθεση ώστε να μην αποπροσανατολιστούμε από τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης ενός τροπαίου ύστερα από εννέα χρόνια και τη μάχη για τη δεύτερη θέση στα play-off του πρωταθλήματος.

» Πλέον η προσπάθεια όλων μας είναι να παραμείνει ήρεμη η ομάδα και ο κόσμος πρέπει να την στηρίξει, όπως κάνει κάθε φορά τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα».

Συγγνώμη και από τον Χιμένεθ

Συγγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ για την πολύ κακή εμφάνιση και την βαριά ήττα με 6-0 από τον Ολυμπιακό ζήτησε μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός της «Ένωσης», τόνισε παράλληλα πως «ντρέπεται» για τα όσα νιώθει αυτή την στιγμή, ο κόσμος των Κιτρινόμαυρων.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη γι’ αυτή την άσχημη εμφάνιση και στιγμή. Θεωρώ ότι όλη την καλή δουλειά την πετάξαμε στα σκουπίδια. Πιστέψαμε ότι είχαμε πετύχει κάτι και δεχθήκαμε απότομη προσγείωση. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου. Πρέπει να κοιτάξουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι φυσιολογικό στο 8′ να χάνουμε 2-0.

» Δεν βάλαμε την ένταση που απαιτούσε ένα τέτοιο ντέρμπι. Αν δεν είναι η ΑΕΚ στο 120% δεν κάνουμε τίποτα. Όχι μόνο δεν βρεθήκαμε στο 120% σήμερα, αλλά δεν φτάσαμε ούτε στο 50%. Όσον αφορά τον κόσμο μας, και με κάθε ειλικρίνια ντρεπόμαστε! Αλλά να πούμε σε όλο τον κόσμο έχουμε πολλά θέματα μελλοντικά. Ήταν ένα σκληρό ατύχημα. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε τίμιοι. Να τελειώσουμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και να πάρουμε το Κύπελλο.

» Αν είχαμε χάσει με άλλο τρόπο θα είχαμε χάσει και πάλι τρεις βαθμούς. Η ντροπή όμως είναι μεγάλη. Νικητής ο Ολυμπιακός. Δίκαιος νικητής ο Ολυμπιακός. Αλλά όταν μία ομάδα στο 20′ κερδίζει 3-0 είναι όλα καλά. Δεν ήρθαμε εδώ να δούμε φιέστα, αλλά τους κάναμε τη χάρη. Ήμαστε υπεύθυνοι. Πρέπει να μείνουμε εδώ. Να κρατήσουμε την Τρίτη θέση και να κερδίσουμε το Κύπελλο, κάτι που ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Πατάμε γη. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο καλοί την Τετάρτη και τόσο κακοί σήμερα».

– Στην ομιλία του Σαββάτου μίλησατε στους παίκτες για τις στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ στο 7′ είχε δεχθεί ήδη δύο γκολ. Οι παίκτες δεν τα αντιλαμβάνονται ή εσείς δεν τα μεταφέρετε σωστά;

«Έλλειψη συγκέντρωση και έντασης. Και να σας πω μία μικρή λεπτομέρεια. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά στο 2′ ο Μοντέστο πηδάει μόνος του και ο Τζιμπούρ πάλι μόνος του σκοράρει. Δεύτερο στημένο το ίδιο. Πρώτο στημένο της ΑΕΚ έπρεπε να μπει ο διαιτητής στην περιοχή να φωνάξει στους παίκτες του Ολυμπιακού να μην κρατούν φανέλες. Αυτό σημαίνει ένταση. Το μυαλό μας ήταν στο Κύπελλο. Το κλειδί ήταν η έλλειψη έντασης».

– Είχατε και απουσίες απο τραυματισμούς, είχατε και αλλαγές από απόφασή σας, όμως…

«Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, γνωρίζοντας αυτούς τους παίκτες που είχαμε τραυματίες. Γεωργέας, Λυμπερόπουλος ταλαιπωρημένοι με πολλά παιχνίδια. Το ίδιο και οι Ματέος, Ντιόπ. Το πρωτάθλημα δεν σταματάει. Όσο σκεφτόμασταν στην αρχή της εβδομάδας πώς θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, ο αντίπαλός μας ετοιμαζόταν γι’ αυτό το παιχνίδι. Αυτό είναι το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε. Άξιζε η προσπάθεια. Είμαστε μετά από καιρό σε έναν τελικό, αλλά όσες αναγκαστικές αλλαγές κι αν κάνουμε δεν χωρούσε στο μυαλό μας. Όλοι είμαστε η ΑΕΚ.

» Κανείς δεν μπορεί να δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης.Όχι οι παίκτες. Όταν υπάρχει τέτοιο ροτέισον, όλοι αισθάνονται την απώλεια. Κι αν παίζεις με τον Ολυμπιακό, με την πληρότητα που έχει, τους χαρίζουμε και δύο γκολ… Από το δεύτερο γκολ και μετά βουλιάζαμε».

– Υπάρχει διάσταση απόψεων με τον πρόεδρό σας κ. Χιμένεθ;

«Είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή. Σέβομαι τον πρόεδρό μας. Όπως και ο κύριος Μαρινάκης που κινείται για τα συμφέρονται του Ολυμπιακού. Το μόνο που μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός είχε συνέπεια, συγκέντρωσε περισσότερους βαθμούς. Και γι’ αυτό είναι πρωταθλητής.

» Είναι τραγικό το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε εδώ. Πληγωμένοι, αλλά είμαστε εδώ. Υποφέρω και πονάω πολύ και για τους παίκτες μου και τον κόσμο της ΑΕΚ. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. Οι αντίπαλοί μας για την Τρίτη θέση δεν πέτυχαν σήμερα αυτό που ήθελαν. Για μας το Κύπελλο είναι ζωής ή θανάτου».

– Θα μπορούσατε να περιορίσετε την ήττα;

«Τα δύο πρώτα γκολ τα δεχόμαστε από στημένα. Ένα λάθος στο τρίτο που μπορεί να συμβεί. Εκνευρίζομαι για τα δύο πρώτα. Και μετά πάει το παιχνίδι σε μία… τρέλα. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθίσει πίσω.

» Το λάθος είχε γίνει ήδη στο 8′. Την ατυχία του τρίτου γκολ δημιουργεί ανασφάλεια και μπέρδεμα. Σίγουρα οι παίκτες δεν ήταν στην ένταση γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν είχαν και κακές αντιδράσεις και δεν κατέβασαν τα χέρια. Και θέλω να το τονίσετε. Φαινόταν στο γήπεδο ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε πολλά και εμείς όχι. Δυστυχώς μείναμε στην προσπάθεια. Τρεις βαθμοί χάσαμε».

Και ο προπονητής της ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας:

«Ευχαριστώ και λυπάμαι».