Το βράδυ της περασμένης Κυριακής βρήκε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρο Αδαμίδη εν μέσω μίας κατάστασης που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Μετά το ταπεινωτικό 0-4 από τον Ολυμπιακό Βόλου, ήλθε και το ηχηρότατο χαστούκι (συντριβή 6-0 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»), αποτέλεσμα το οποίο ξεχείλισε το ποτάμι της οργής των οπαδών της ΑΕΚ.

Ηταν οι ίδιοι που είχαν αποθέωσει την αποστολή της ομάδας όταν επέστρεψε από την Τούμπα με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκείνοι που επισκέφτηκαν το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Δεν ήταν μόνο ο θυμός των κιτρινόμαυρων οπαδών που μέσα στο παραλλήρημά τους ζητούσαν από όλους να σηκωθούν και να φύγουν, ήταν και οι διαρκείς ενοχλήσεις στο κινητό του προέδρου της ΑΕΚ από ανθρώπους με λόγο και φωνή στην ΠΑΕ. Ο καθένας έλεγε το κοντό του και το μακρύ του…

Όλες οι συζητήσεις πάντως είχαν ως κεντρικό πρόσωπο τον κ. Μανόλο Χιμένεθ και το ποια θα έπρεπε να είναι η απόφαση για το μέλλον του ισπανού τεχνικού στην ΑΕΚ. Οσοι αντιδρούσαν πιο έντονα έλεγαν ότι «αν είχε λίγο φιλότιμο θα είχε σηκωθεί να φύγει μόνος του μετά από τέτοια αποτελέσματα». Αντιθέτως, οι υποστηρικτές του ισπανού τεχνικού τόνιζαν ότι «είναι ο προπονητής που θα μας οδηγήσει σε τίτλο μετά από εννέα χρόνια» θεωρώντας προφανώς σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Ατρόμητο στον τελικό της 30ής Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Απέναντι σε όλους και όλα, προσπαθώντας να διατηρήσει ήρεμο το μυαλό του και έχοντας να αντιμετωπίσει τη μήνη των οπαδών στα Σπάτα, ο 37χρονος πρόεδρος της ΠΑΕ τηρούσε συγκεκριμένη στάση, απαντώντας: «Και να θέλαμε να τον απομακρύνουμε, κάτι που θεωρώ ότι θα είναι βιαστικό, θα πρέπει να τον αποζημιώσουμε. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να πληρώνει δύο προπονητές, όπως είχε συμβεί με τον Φερέρ».

Το συμπέρασμα; Η Ένωση δεν απομακρύνει τον 47χρονο τεχνικό και ο ίδιος δεν παραιτείται αφού θέλει να πιστωθεί την ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ετσι θα έχει να λέει ότι οδήγησε την ΑΕΚ σε έναν τίτλο ύστερα από εννέα χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2002 όταν κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο υπο τις οδηγίες του κ. Φερνάντο Σάντος) και δεν θα επιστρέψει στην πατρίδα του ταπεινωμένος και έχοντας χρεωθεί δύο από τις πιο ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία της ομάδας.

Εν ολίγοις, ΑΕΚ και κόουτς Χιμένεθ (φαίνεται να) συνεχίζουν μαζί περισσότερο λόγω… των υπαρχουσών συνθηκών οι οποίες ουσιαστικά καθορίζονται από το συμβόλαιο που έχουν συνάψει οι δύο πλευρές. Πάντως, το γυαλί έχει πλέον ραγίσει και θα είναι δύσκολο να επανέλθει στην αρχική κατάστασή του ακόμα κι αν η ομάδα κατακτήσει το Κύπελλο.

Ως τότε θα πρόκειται για μία αναγκαστική συμβίωση αφού ο Ισπανός και το επιτελείο του κοστίζουν στην ΠΑΕ 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως (μαζί με την εφορία) και δεν προσφέρουν το έργο που άπαντες στην ΑΕΚ περίμεναν όταν αποφάσισαν την πρόσληψη του κ. Χιμένεθ και των συνεργατών του τον περασμένο Οκτώβριο.