Διαμαντοπούλου: Να αναπληρώσουμε τις χαμένες ώρες

«Παρακαλώ να προτείνετε στο υπουργείο Παιδείας ως την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων, προκειμένου από κοινού να βρούμε λύση προς όφελος των μαθητών» αναφέρει η υπουργός Παιδείας στην επιστολή της προς τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες

Τρόπους για αναπληρωθούν οι ώρες διδασκαλίας που έχουν χαθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών αναζητεί η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και γι’ αυτό ζητάει την βοήθεια των Ομοσπονδιών τους.

Σε επιστολή που έστειλε την Δευτέρα στις δυο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες των καθηγητών (ΟΛΜΕ) και των δασκάλων (ΔΟΕ), η κυρία Διαμαντοπούλου αναφέρει ότι σύντομα οι Διευθυντές εκπαίδευσης θα αναζητήσουν πρόγραμμα αναπλήρωσης των ωρών στα σχολεία.

«Παρακαλώ να προτείνετε στο υπουργείο Παιδείας έως την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, τρόπους αναπλήρωσης των μαθημάτων, προκειμένου από κοινού να βρούμε λύση προς όφελος των μαθητών» αναφέρει στην επιστολή της προς τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες η υπουργός. «Σέβομαι τους αγώνες του κλάδου σας και κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα για αγώνα, είμαι βέβαιη όμως πως συμφωνείτε ότι τις επιπτώσεις τους δεν πρέπει και δεν μπορούν να τις υφίστανται οι μαθητές» τονίζει. «Ας συμφωνήσουμε στο ότι τόσο το υπουργείο, όσο και οι εκπαιδευτικοί συνδικαλιστικοί φορείς ασπάζονται την αρχή ‘ούτε μια ώρα χαμένη, ούτε για ένα παιδί» καταλήγει.

Κλειστά τα σχολεία στις 30 Μαρτίου

Στο μεταξύ απόφαση να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει προτείνει στους συλλόγους της η ΟΛΜΕ για τις 30 Μαρτίου, πήρε σήμερα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος. Έτσι, δάσκαλοι και καθηγητές θα απεργήσουν στις 30 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk