Υπό κατάληψη τελεί η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων , όπου παραμένουν δεκάδες συμβασιούχοι και εργαζόμενοι , αντιδρώντας στις απολύσεις και ζητώντας παράλληλα να μην προχωρήσει ο δήμος σε προκήρυξη διαγωνισμών για άλλους συμβασιούχους. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναβλήθηκε ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρισθεί αν και πότε οι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αποσύρει την προκήρυξη διαγωνισμών για νέες προσλήψεις, αν και δηλώνει ανοιχτός στο διάλογο και τη διαβούλευση. Όπως επεσήμανε στο «ΒHMAon line» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου κ. Π. Μπέη «η κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου ακύρωσε τη δυνατότητα του δημοτικού συμβουλίου να συνεδριάσει. Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη οργανώθηκε από συνδικαλιστικά στελέχη του δήμου Αθηναίων».

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι από τον τομέα καθαριότητας και από το κέντρο εξυπηρέτησης αλλοδαπών.

Νωρίς το μεσημέρι διαδηλωτές από τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν στην πλατεία Κοτζιά. Δεκάδες από αυτούς , μαζί με συνδικαλιστές του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπήκαν ομαδικά στο κτίριο του Δήμου Αθηναίων, όπου επρόκειτο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο.Έφτασαν ως την αίθουσα των συνεδριάσεων και απαίτησαν να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη το θέμα για την πρόσληψη 1.000 νέων εργαζόμενων , διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις και λήξη συμβάσεων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατή η έναρξη της συνεδρίασης, ενώ από τον κ. Μπέη υπήρξαν συνεχείς προειδοποιήσεις για τη στατικότητα του κτιρίου.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης στο γραφείο του με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να συζητήσουν το ζήτημα που έχει προκύψει.

Τελικά, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναβλήθηκε, ενώ , μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις που είχαν με τη Δημοτική Αρχή, συμβασιούχοι με εκπροσώπους τους και συνδικαλιστές αποφάσισαν να γίνει κατάληψη. Επιμένουν ότι δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στην ημερησία διάταξη του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της προκήρυξης διαγωνισμών. Αναζητείται λύση για να αρθεί το αδιέξοδο.