Καμία πολεμική πτήση από Κύπρο

Η βρετανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε την κυπριακή ότι οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο θα χρησιμοποιούνται μόνο για παροχή υποστήριξης στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης και όχι για εξαπόλυση επιθέσεων.
Σε ανακοίνωσή τους οι βρετανικές βάσεις αναφέρουν ότι θα τηρούν ενήμερη της κυπριακή κυβέρνηση, μέσω της βρετανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

« Η αεροπορική βάση Ακρωτηρίου δεν χρησιμοποιείται για την εξαπόλυση επιθέσεων στη Λιβύη, ούτε φιλοξενεί αεροπορικό ενεργητικό από οποιαδήποτε άλλη χώρα για αυτή την επιχείρηση. Δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη αεροσκαφών Typhoon ή Tornado στη βάση», αναφέρει η ανακοίνωση. Φιλοξενεί ωστόσο αεροσκάφη παρακολούθησης τύπου VC_10, RAF E3D και Sentiel.

Οι Βρετανοί, πάντως δηλώνουν ότι «ο περιφερειακός συντονισμός των αεροπορικού ενεργητικού του Ηνωμένου Βασιλείου θα ελέγχεται από το Αρχηγείο της Κοινής Αεροπορίας που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου». Με την ανακοίνωση αυτή βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι ισχυρότατες και υπερσύγχρονες βρετανικές βάσεις της Κύπρου έχουν ήδη επιτελικό ρόλο στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk