Με δήλωσή της αργά το βράδυ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κυρία Βασιλική Τζότζολα, αρνήθηκε το μεταφορά της ως πρώην εργαζόμενη της Ολυμπιακής στον ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τζότζολα, ως πρώην εργαζόμενη της Ολυμπιακής και της Pantheon Airways, μεταφέρθηκε στον ΟΑΣΑ με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Δημ. Ρέππα και των υφυπουργών Εσωτερικών, κ. Γ. Ντόλιου και Οικονομικών, κ. Φιλ. Σαχινίδη.

«Μεταφέρουμε στον ΟΑΣΑ ΑΕ την πρώην υπάλληλο των Ολυμπιακών Αερογραμμών ΑΕ, και Pantheon Airways, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Βασιλική Τζότζολα σε κενή θέση, Ειδικότητας Δικηγόρων»
, ανέφερε στο κείμενο της απόφασης, κατ’ εφαρμογή του νόμου 3713/2008 για τους υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής.

Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και για τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, κ. Μιχ. Καρχιμάκη, ο οποίος διορίστηκε στο υπουργείο Υποδομών. Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μεταφέρθηκε σε «συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ειδικότητας Διοικητικού − Οικονομικού». Ο κ. Καρχιμάκης «οφείλει να παρουσιασθεί για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη της θητείας του ως βουλευτή, για οποιοδήποτε λόγο», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης (ΦΕΚ Γ’ 169/2011).

Ανακοίνωση αργά το βράδυ

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι «για λόγους αρχής δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση».

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της κυρίας Τζότζολα αναφέρει:

«Ως δικηγόρος του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής, όπως και οι υπόλοιποι 4.500 εργαζόμενοι, είχα το νόμιμο δικαίωμα μεταφοράς στο Δημόσιο / ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Με καθυστέρηση 18 μηνών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μου το υπενθυμίσει με το υπ’ αριθμ.: 98/2011 ΦΕΚ. Όσοι βιάστηκαν να πουν ότι και η Τζότζολα … «μια από τα ίδια», δε φρόντισαν να με ρωτήσουν πριν.

»Ώστε να λάβουν την απάντηση ότι, ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής, δεν θα ασκήσω το εν λόγω δικαίωμα και αρνούμαι τη θέση. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι»…

Προσλήφθηκε παρότι ήταν σύμβουλος

Η κυρία Τζότζολα είχε προσληφθεί ως ειδική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη την 1η Απριλίου 2009 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 226/2009), ενώ η σύμβασή της έληξε αυτοδικαίως το Νοέμβριο του ιδίου έτους, λίγο καιρό μετά τις εθνικές εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί όμως, η πρόσληψή της στην Ολυμπιακή το 2007, σύμφωνα, τουλάχιστον, με το επίσημο βιογραφικό της.

Η κυρία Τζότζολα φαίνεται να ανήκει σε όσους ευεργετήθηκαν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του κ. Κ. Καραμανλή, με την οποία δόθηκαν περαιτέρω διευκολύνσεις σε ομάδες εργαζομένων της Ολυμπιακής, προσθέτοντας ρυθμίσεις στο Ν. 3717/2008.

Σύμφωνα με το ίδιο βιογραφικό, το 2006 βρέθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου επί του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Ι. Παπαθανασίου.

Νωρίτερα, είχε προλάβει να ασκήσει τη δικηγορία για μικρό χρονικό διάστημα, δίπλα στον νομικό, κ. Αλ. Λυκουρέζο.

Το 2009 επανήλθε στα δικαστήρια για λίγους μόλις μήνες, μετά την πτώση της ΝΔ, μέχρι που ανέλαβε τη σημερινή της θέση, πλάι στον πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντ. Σαμαρά.