Μ. Χρυσοχοϊδης : Απελευθερώνεται πλήρως η αγορά

Την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς – ό,τι έχει απομείνει σε καθεστώς περιορισμού – ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να απελευθερώσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το επιχειρείν από τις κρατικές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, προανήγγειλε την κατάργηση των περιθωρίων κέρδους στην πώληση των οπωροκηπευτικών , διότι όπως είπε «αυτοί οι περιορισμοί οδηγούν σε υπερτιμολογήσεις», την τοποθέτηση του βρεφικού γάλακτος στα σούπερ -μάρκετ προκειμένου, όπως ανέφερε «να μειωθεί η τιμή του στο 50%».

Την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς – ό,τι έχει απομείνει σε καθεστώς περιορισμού – ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προκειμένου να απελευθερώσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το επιχειρείν από τις κρατικές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, προανήγγειλε την κατάργηση των περιθωρίων κέρδους στην πώληση των οπωροκηπευτικών , διότι όπως είπε «αυτοί οι περιορισμοί οδηγούν σε υπερτιμολογήσεις», την τοποθέτηση του βρεφικού γάλακτος στα σούπερ -μάρκετ προκειμένου, όπως ανέφερε «να μειωθεί η τιμή του στο 50%».

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν παλαιό αίτημα των αλυσίδων σούπερ – μάρκετ, την ικανοποίηση του οποίου εμπόδιζαν οι φαρμακοποοιοί αλλά φαίνεται πλέον ότι αυτό γίνεται δυνατό.

Ακόμη, σκοπέυει να καταργήσει την υποβολή των κοστολογικών στοιχείων από τις επιχειρήσεις στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Για όλους τους περιορισμούς οι οποίοι πρόκειται να αρθούν ο κ. Χρυσοχοίδης είπε ότι εντός του Απριλίου αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο.

Επίσης, ο ίδιος, χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το ύψος των τιμών των καυσίμων στις εθνικές οδούς, κυρίως στην ΠΑΘΕ, και κάλεσε τους πρατηριούχους εντός των προσεχών ημερών να μειώσουν τα επίπεδα των τιμών διότι διαφορετικά θα επιβάλει «πλαφόν».

Σχετικά με την Κρήτη, όπου και εκεί παρατηρούνται υψηλές τιμές είπε ότι «το πρόβλημα εντοπίζεται στο νομό Λασιθίου και ήδη ασχολείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού με αυτό, και αν δεν γίνουν αποδεκτοί οι κανοινισμοί της τ΄ποτε θα παρέμβει το υπουργείο».

Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να καταργήσαει τους περιορισμολύς στη διαμόρφωση των τιμών σε διάφορες κλέιστές αγορές, όπως είναι αεροδρόμια , πλοία, μουσεία, σχολεία κλπ είπε ότι ήδη ασχολείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού και αν χρειασθελί θα ασχοληθεί και το υπουργείο

Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» που τρέχει, ήδη, με κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί στα 100 εκατ. ευρώ και πρόκειται να αναληφθεί δράση για την τόνωση των ιστορικών εμπορικών κέντρων των πόλεων, όπου συντονιστικό ρόλο θα έχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι και η Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, πρόκειται να προσληφθεί σύμβουλος, ο οποίος θα μελετήσει τα περιθώρια ανάπτυξης και εξωστρεφούς δραστηριότητας των Οργανισμών αγορών Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk