Η Morgan Stanley ομολογεί ότι αγόραζε μετοχές της Alpha

Σε αγορές μετοχών της Alpha Bank κατά την περίοδο των διεργασιών και της προετοιμασίας της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας προς προς αυτήν για συγχώνευση, παραδέχεται ότι προέβη η Morgan Stanley.

Σε αγορές μετοχών της Alpha Bank κατά την περίοδο των διεργασιών και της προετοιμασίας της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας προς προς αυτήν για συγχώνευση, παραδέχεται ότι προέβη η Morgan Stanley. Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής με τίτλο «Το διπλό παιγνίδι της Morgan Stanley με Alpha-Εθνική» η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Κυριακή το βράδυ παραδέχεται ότι κατέχει ποσοστό πάνω από 5% μετοχών της Alpha αλλά για λογαριασμό πελατών της κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωσή της στις 14 Μαρτίου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι κατέχει ποσοστό 5,109% για ίδιον λογαριασμό.

Η ανακοίνωση της Morgan Stanley είναι η ακόλουθη:

«Αναφορικά με το δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», η Morgan Stanley δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με όλες τις εφαρμοστέες νομοθεσίες και τους κανονισμούς περί κινητών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεών της προς παροχή πληροφοριών προς τις αρμόδιες αρχές, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως αρμόζει, και οποιαδήποτε υπόνοια περί του αντιθέτου είναι εντελώς αστήριχτη και αβάσιμη.

Σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίησή της προς την Alpha Bank και την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής της στην Alpha Bank κατά περίπου 5,1%, η Morgan Stanley διευκρινίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποκείμενων μετοχών κατέχονται για λογαριασμό πελατών της υπό την ιδιότητά της ως θεματοφύλακα, και η Morgan Stanley δεν έχει καμία διακριτική ευχέρεια ως προς αυτές τις μετοχές ή ως προς την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από αυτές. Επίσης, η Morgan Stanley ουδόλως συμμετέχει στα κέρδη ή στις ζημίες που σχετίζονται με την χρηματιστηριακή τιμή αυτών των μετοχών. Το υπόλοιπο της συμμετοχής της Morgan Stanley περιλαμβάνει μετοχές που κατέχει συνεπεία συναλλαγών κατ’ εντολή πελατών της στο σύνηθες πλαίσιο των δραστηριοτήτων της

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι αν η επενδυτική τράπεζα κατείχε τις μετοχές της Alpha Bank για λογαριασμό τρίτων δεν είχε καμία υποχρέωση να δημοσιοποιήσει αυτό στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι που όπως αναφέρθηκε παραπάνω έκανε στις 14 Μαρτίου, παρά μόνον στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατόπιν όλων αυτών αναμένεται η αντίδραση των ελληνικών αρχών κεφαλαιαγοράς αλλά και των αντίστοιχων αρχών των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk