Η Praktiker Hellas, η οποία συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, προχωρεί εντός του 2011 σε νέες επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα.

Την 1η Απριλίου 2011 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το κατάστημα της Praktiker στην Ξάνθη και στο 4ο τρίμηνο του έτους αναμένεται να εγκαινιαστεί το κατάστημα της αλυσίδας στην Αλεξανδρούπολη. Με τις νέες αφίξεις, η εταιρεία διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα στα 14 καταστήματα.

Το κατάστημα της Ξάνθης, που αποτελεί το 13ο κατάστημα της Praktiker Hellas, θα απασχολεί 75 εργαζομένους της ευρύτερης περιοχής και θα στεγάζεται στο νέο Flamingo Retail Park, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων που κατασκευάζεται στον κόμβο με την Εγνατία Οδό, ανατολικά της πόλης της Ξάνθης, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες του.

Προσδοκά να καλύψει τις ανάγκες για οικονομικές Do It Yourself και home improvement λύσεις σε κατοίκους τόσο της Ξάνθης, όσο και των γύρω νομών. Μέσα σε ένα χώρο συνολικής μεικτής επιφάνειας 3.500 τ.μ. οι καταναλωτές της περιοχής, μπορούν να βρουν ποικιλία προϊόντων, επιλέγοντας ανάμεσα σε 40.000 κωδικούς. Το πάρκο διαθέτει 960 θέσεις στάθμευσης.

Η παρουσία της Praktiker στη Βόρεια Ελλάδα θα ενισχυθεί περαιτέρω το 4ο τρίμηνο του 2011 με το 14ο κατάστημά της, στην Αλεξανδρούπολη, που θα βρίσκεται στο νέο εμπορικό κέντρο που κατασκευάζεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη.

Η Praktiker Hellas είναι μέλος της Praktiker AG, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην Ευρώπη με 440 καταστήματα και 27.000 εργαζομένους. Η εταιρεία, με 12 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, προσφέρει ιδέες, προϊόντα και λύσεις για το σπίτι, τον κήπο, το αυτοκίνητο και τον ελεύθερο χρόνο.