Αυτοψία σε ακίνητα της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), ορισμένα από τα οποία πρόκειται να βγουν προσεχώς σε διαγωνισμό, πραγματοποίησαν κατά την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η πρόεδρος της ΕΤΑ κυρία Αυγή Μαρκοπούλου και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δ. Λάμπρου την περασμένη εβδομάδα.

Η διοίκηση της ΕΤΑ συζήτησε την αξιοποίηση της μαρίνας στην Αρετσού Καλαμαριάς, καθώς και του θαλάσσιου μετώπου στην παραθαλάσσια έκταση που διαχειρίζεται η ΕΤΑ, με τον δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θ. Μπακογλίδη.

Όπως συμφωνήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμαριάς θα εκπονηθεί σχέδιο κοινής αποδοχής, το οποίο θα προβλέπει την ανάπτυξη και αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου με τη δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής.

Η ΕΤΑ σκοπεύει να θέσει σε διαγωνισμό τη μαρίνα, η οποία διαθέτει τέσσερις λιμενολεκάνες για ελλιμενισμό σκαφών με δυναμικότητα 245 θέσεις και μία λιμενολεκάνη 55 θέσεων που φιλοξενεί τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής. Στην ξηρά μπορούν να εξυπηρετηθούν έως 60 περίπου σκάφη για διαχείμαση, επισκευές ή ετήσια συντήρηση και επιθεώρηση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα ακίνητα της εταιρίας στην Ασπροβάλτα (εδαφική έκταση με αιγιαλό, λουτρικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις κάμπινγκ), στην Ηρακλείτσα Καβάλας (σχολάζουσα εδαφική έκταση με αιγιαλό), στο Μπάτη Καβάλας (εδαφική έκταση με αιγιαλό, λουτρικές και λοιπές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις κάμπινγκ), στις ιαματικές πηγές των Ελευθερών (εδαφική έκταση με ιαματική πηγή, υδροθεραπευτικό συγκρότημα και καταλύματα διαμονής), στο τουριστικό Περίπτερο των Αβδήρων Ξάνθης και στο Φανάρι Κομοτηνής (εδαφική έκταση με κάμπινγκ), το οποίο είναι μεταξύ των ακινήτων που θα τεθούν προς αξιοποίηση μέσα στο 2011 για τη δημιουργία eco-camping.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης των ακινήτων αρμοδιότητας της ΕΤΑ στην περιφέρεια πραγματοποιήθηκαν παράλληλα συσκέψεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Α. Γιαννακίδη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Κ. Παπακοσμά και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Α. Γρανά.