Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρεσβευτής της Υεμένης στον ΟΗΕ Αμπντουλάχ αλ-Σαΐντι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βίαιη απάντηση της κυβέρνησης στις διαδηλώσεις. Προηγήθηκαν οι παραιτήσεις δύο υπουργών της χώρας για τον ίδιο λόγο.

Τις προηγούμενες ημέρες, καταγγέλλοντας τη βία, είχαν παραιτηθεί η υπουργός Ανθρώπινων Δικαιωματών Χούντα αλ-Μπάαν και ο υπουργός Τουρισμού Ναμπίλ αλ-Φακίχ.

Την πίεση στον πρόεδρο της χώρας Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ ενέτεινε και η απόφαση της Χασέντ, της σημαντικότερης ένωσης φυλών της χώρας, να απαιτήσει την απομάκρυνσή του.

Η κυβέρνηση της Υεμένης είχε καταφύγει το Σάββατο σε αιματηρή καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων, χρησιμοποιώντας ακόμη και τανκ για να προστατεύσει κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Σαναά.

Μόνο την Παρασκευή, τη ζωή τους έχασαν 46 άτομα στην πρωτεύουσα, καθώς η κυβέρνηση δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και ακροβολιστές που πυροβολούσαν το πλήθος.

Η απάντηση της κυβέρνησης, που έχει την στήριξη της ΗΠΑ ως «ανάχωμα» απέναντι στην -ιδιαίτερα ενεργή στη χώρα- Αλ Κάιντα, προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσινγκτον και των Ηνωμένων Εθνών.