Γ. Παπανδρέου: Ανθρωπιστική βοήθεια θα δώσει η Ελλάδα

Η ελληνική συνεισφορά σε αυτή τη φάση της διεθνούς επέμβασης στη Λιβύη,όπου δεν έχει εμπλακεί το ΝΑΤΟ,θα περιοριστεί στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Αποφάσεις για συμμετοχή της Ελλάδας με στρατιωτικά αεροσκάφη δεν ελήφθησαν στο Παρίσι,όπου μετέβη χθες ο πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου για τη σύνοδο των παγκόσμιων ηγετών.Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας τελευταίας προσπάθειας να εξευρεθεί διπλωματική λύση με την αποστολή ομάδας δύο ή τριών ηγετών στην Τρίπολη για να συνομιλήσουν με τον Μοαμάρ Καντάφι.

Γ. Παπανδρέου: Ανθρωπιστική  βοήθεια  θα δώσει  η Ελλάδα | tovima.gr

Η ελληνική συνεισφορά σε αυτή τη φάση της διεθνούς επέμβασης στη Λιβύη,όπου δεν έχει εμπλακεί το ΝΑΤΟ,θα περιοριστεί στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Αποφάσεις για συμμετοχή της Ελλάδας με στρατιωτικά αεροσκάφη δεν ελήφθησαν στο Παρίσι,όπου μετέβη χθες ο πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου για τη σύνοδο των παγκόσμιων ηγετών.Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας τελευταίας προσπάθειας να εξευρεθεί διπλωματική λύση με την αποστολή ομάδας δύο ή τριών ηγετών στην Τρίπολη για να συνομιλήσουν με τον Μοαμάρ Καντάφι.
Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή καθώς οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη σύνοδο εκτιμούν ότι ο λίβυος ηγέτης τούς κοροϊδεύει και δεν τηρεί όσα λέει.Σύμφωνα με πληροφορίες,ο έλληνας πρωθυπουργός,ακόμη και όταν οριστικοποιήθηκε η επέμβαση, επέμεινε να υπάρχει μια παράλληλη διπλωματική διαδικασία η οποία θα κρατά ανοιχτό τον δίαυλο με τον Καντάφι σε περίπτωση που αποφασίσει να αποχωρήσει από την εξουσία ώστε να αποτραπεί άσκοπη αιματοχυσία.Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Παπανδρέου στο Παρίσι είπε ότι η απόφαση της συνόδου έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για προστασία της ζωής και ότι το καθεστώς της Λιβύης,παρά τις διαβεβαιώσεις,δεν τήρησε την εκεχειρία.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk