Με γκολ του Μαχόπ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ηρακλής πήρε μία ανέλπιστη ισοπαλία (1-1) όπως εξελισσόταν η αναμέτρηση απέναντι στον Πανιώνιο στο «Καυτανζόγλειο». Το σκορ για τους Κυανέρυθρους, που είχαν ευκαιρίες να «κλειδώσουν» το ματς, άνοιξε ο Μήτρογλου.

(Ξανά)Μίλησε ο Μήτρογλου

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες κάνει τους παίκτες να είναι αρκετά διστακτικοί στις προσπάθειες του και τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά. Ο Ηρακλής είναι αυτός που έχει την κατοχή, αλλά δεν καταφέρνει να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Μάχο.

Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στους Κυανέρυθρους. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σιόβας παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Μπαντής διώχνει τη μπάλα με υπερένταση.

Ο Γηραιός απαντά άμεσα και στο 19΄ ο Γιάκομπ ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Μάχο και ο Σιδηρόπουλος καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος ο Ρουμάνος στράικερ, με τον Μάχο όμως να αποκρούει και να «εξιλεώνεται» για το λάθος που έκανε.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πάμε χωρίς σκορ στο ημίχρονο, έρχεται ο Μήτρογλου (ποιος άλλος;) για να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς. Πάσα του Γουνδουλάκη στο 39΄ με το κεφάλι -στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή- στον Μήτρογλου, ο οποίος ελίσσεται ανάμεσα από τους αμυντικούς και με εξαιρετικό πλασέ ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1).

Μαχόπ και ξερός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος παραχωρεί γήπεδο στον Ηρακλή για να διαφυλάξει το πολύτιμο 1-0 υπέρ του και να χτυπήσει στην κόντρα με τον Μήτρογλου. Ο Γηραιός έχοντας τους Σολτάνι και Επαλέ σε πολύ κακή μέρα δε μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μάχο.

Αυτή που απειλούσε μάλιστα ήταν η ομάδα του Τάκη Λεμονή που στο 66΄ παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Μπαντής μετά από γύρισμα κάνει κακό κοντρόλ, ο Μήτρογλου βάζει την κόντρα, αλλά η μπαλα περνάει άουτ.

Οι Κυανέρυθροι δεν μένουν εκεί και χάνουν και άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 80΄ στην αντεπίθεση. Ο Γουνδουλάκης πατάει στον Ριέρα, αυτός δίνει στον Κβιρκέλα που μόνος του απέναντι στον Μπαντή κάνει ένα «άψυχο» πλασέ που καταλήγει στον Έλληνα τερματοφύλακα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα πανηγυρίσει μία νίκη παραμονής, έρχεται ο Μαχόπ να «ξεράνει» τους Κυανέρυθρους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Επαλέ κάνει το πρώτο σουτ, η μπάλα κοντράρει και στρώνεται στον Μαχόπ που με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μάχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Αραμπατζής (54′ Ζέρκα), Λίμα, Χοσέμι, Κυριαζής, Ντάνι, Παπαστεριανός (84′ Μαχόπ), Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι (68′ Μάρα), Επαλέ, Ιάκομπ.

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον (23′ Σάμαρης – 89′ Σβέρκος), Όμο, Μπάλαμπαν (74΄Μπάλαμπαν), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.