Ο Πανσερραϊκός φάνηκε αποφασισμένος κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης», ανοίγοντας το σκορ… από τα αποδυτήρια. Ο Πάρκερ ξεπέρασε το εμπόδιο του συχνά σταθερού Λαζαρίδη και έκανε το 1-0.

Ο Αρης, ωστόσο, χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή του, μπόρεσε και ανέτρεψε το εις βάρος του αποτέλεσμα, με θύτες τους Μπομπαντίγια (15’), Καστίγιο (39’) και Νέτο (42’).

Τρία τέρματα που επανέφεραν την ηρεμία στο στρατόπεδο των Κίτρινων και αύξησαν την αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, αλλά πολύ περισσότερο, για τις εναπομείναντες τρεις αγωνιστικές.

Οσο περνούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι φαινόντουσαν όλο και πιο αποφασισμένοι προκειμένου να κλειδώσουν τη νίκη, πετυχαίνοντας έτσι το πολυπόθητο σερί τρίποντο, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν κοντά στους διώκτες τους και στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Το ίδιο σκηνικό έλαβε χώρα και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Παύλου Δημητρίου να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Μόνο στο τέλος έφτασαν κοντά στην πηγή, αλλά ο Νταλέ δεν μπόρεσε να… πιει νερό, σε δύο μεγάλες -αλλά χαμένες- ευκαιρίες… Γεγονός που αποτέλεσε την «χαριστική βολή» και οδηγεί πλέον την ομάδα των Σερρών στην κατηγορία της Football League.

ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης):
Χουάνμα, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Τόχα (60΄ Σακάτα), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Καζναφέρης, Μπομπαντίγια (27΄ Πορτίγια), Λαζαρίδης, Καστίγιο (70΄ Μενδρινός).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Φερνάντεζ, Γεωργιάδης, Ντιόγκο, Νταλέ, Παπάζογλου, Πάρκερ, Βοσκόπουλος, Τριανταφύλλου, Κάστρο (61΄ Σίντιτς), Κις (73΄ Μουσικάκης), Σουμπίνιο (65΄ Παπαδόπουλος).