Δυο υποθέσεις κατάσχεσης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων απασχόλησαν μέσα σε λίγες ώρες τις λιμενικές αρχές σε Πειραιά και Ηγουμενίτσα.

Ειδικότερα, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά λιμενικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία και όπως διαπιστώθηκε μετέφερε 6.150 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 3.075.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος, επτά άτομα υπήκοοι Ουκρανίας. Επίσης, σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στο πλοίο, τα τσιγάρα είχαν προορισμό το Μαυροβούνιο.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε πως η φερόμενη ως εταιρεία παραλαβής του φορτίου υφίσταται και δραστηριοποιείται στις μεταφορές αγαθών και όχι στην εμπορία τσιγάρων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού «οι περισσότερες από τις επωνυμίες των τσιγάρων που κατασχέθηκαν είναι άγνωστες στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να διαθέτουν άδεια πιστοποίησης κυκλοφορίας και κατασκευάζονται με αποκλειστικό σκοπό την λαθρεμπορία».

Ακόμη, διαπιστώθηκε πως το πλοίο δεν έφερε νόμιμα τη σημαία καθώς τα έγγραφα εθνικότητας και ασφαλούς επάνδρωσης είχαν λήξει.

Στην Ηγουμενίτσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής συνελήφθη στο λιμάνι ένας 45χρονος οδηγός φορτηγού διότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, κρυμμένη κάτω από το φορτίο (συσκευασίες από φελιζόλ με ψάρια) χωρίς να έχει νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Το όχημα και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.