Η Ντόρα απειλεί την έδρα του Κυριάκου στη Β’ Αθήνας

Από την πρώτη ημέρα που η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αποχώρησε από τη ΝΔ και αποφάσισε να ιδρύσει δικό της κόμμα, ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» τριγυρίζει την οικογένεια Μητσοτάκη. Με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει βουλευτής της ΝΔ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και ο αδελφός της αισθάνονται μονίμως άβολα, αλλά ως τώρα έχουν κατορθώσει να το διαχειριστούν. Το ζήτημα είναι πώς θα το διαχειριστούν όταν σημάνει η ώρα των επόμενων εθνικών εκλογών, όταν η κυρία Μπακογιάννη θα πρέπει να επιλέξει τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφια.

Από την πρώτη ημέρα που η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αποχώρησε από τη ΝΔ και αποφάσισε να ιδρύσει δικό της κόμμα, ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» τριγυρίζει την οικογένεια Μητσοτάκη. Με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει βουλευτής της ΝΔ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αλλά και ο αδελφός της αισθάνονται μονίμως άβολα, αλλά ως τώρα έχουν κατορθώσει να το διαχειριστούν.
Το ζήτημα είναι πώς θα το διαχειριστούν όταν σημάνει η ώρα των επόμενων εθνικών εκλογών, όταν η κυρία Μπακογιάννη θα πρέπει να επιλέξει τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφια. Εφόσον επιλέξει και πάλι να είναι υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, το πρόβλημα δεν θα είναι μεγάλο, αφού ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτεύεται στη Β΄ Αθήνας. Αν όμως η κυρία Μπακογιάννη επιλέξει τη Β΄ Αθήνας – όπως φημολογείται ήδη στα γραφεία του νέου της κόμματος- τότε τα πράγματα θα περιπλακούν και ενδεχομένως να οδηγήσουν στη χειρότερη κρίση που πέρασε ποτέ η οικογένεια Μητσοτάκη.
Η λογική με την οποία η κυρία Μπακογιάννη σκέπτεται να είναι υποψήφια στη Β΄ Αθήνας είναι απλή: Την ώρα που θα δίνει τη μάχη για να διασφαλίσει την είσοδο του κόμματός της στη Βουλή, καμία ψήφος δεν περισσεύει. Τι θα κάνουν λοιπόν οι πολυάριθμοι μητσοτακικοί ψηφοφόροι στη Β΄ Αθήνας αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποψήφιος με τη ΝΔ και στους συνδυασμούς της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπάρχουν μόνο στελέχη και βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο κ. Γ.Κοντογιάννης; Είναι πολύ πιθανό οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν και πάλι ΝΔ και το νέο κόμμα να χάσει έδαφος στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που αποτελεί «κλειδί» για την είσοδο κάθε μικρού κόμματος στη Βουλή.
Αν, αντιθέτως, η κυρία Μπακογιάννη επιλέξει τη Β΄ Αθήνας, τότε δημιουργεί η ίδια ένα ανάχωμα στις πιθανές διαρροές ψηφοφόρων της προς τη ΝΔ λειτουργώντας η ίδια ως πόλος έλξης των δυσαρεστημένων οπαδών της ΝΔ στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
Συνεργάτες της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη βεβαιώνουν ότι καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ίδια έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις προσωπικές της σχέσεις παρά στο προσωπικό ή στο κομματικό συμφέρον της.
Ως αρχηγός κόμματος η κυρία Μπακογιάννη έχει δικαίωμα να είναι υποψήφια σε δύο εκλογικές περιφέρειες. Η πρώτη θα είναι σίγουρα στην Κρήτη, αλλά όχι στο Ρέθυμνο, όπως κυκλοφορεί μετά τη μετακίνηση της κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α΄ Αθήνας. Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι υποψήφια στα Χανιά, απ΄ όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του και ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1946 και συνέχισε να πολιτεύεται ως το 1981.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk