«Αγαπητή Αννα, η απόφαση είναι έωλη»…

«Μπορεί να είμαι σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης,όμως είμαι και δημοτική σύμβουλος Σαρωνικού» επισημαίνει με νόημα η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, σύζυγος του κ. Θ.Πάγκαλου , σε όσους τη ρωτούν σχετικά με την πρωτοβουλία της να στείλει στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου επιστολή με την οποία ζητεί να μην καταργηθεί το Γυμνάσιο Κουβαρά, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Ωστόσο δηλώνει ότι δεν είναι αντίθετη με τις προωθούμενες αλλαγές: «Συμφωνώ και υποστηρίζω αυτή τη μεταρρύθμιση που προσπαθεί να κάνει το υπουργείο.

«Μπορεί να είμαι σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης,όμως είμαι και δημοτική σύμβουλος Σαρωνικού» επισημαίνει με νόημα η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, σύζυγος του κ. Θ.Πάγκαλου , σε όσους τη ρωτούν σχετικά με την πρωτοβουλία της να στείλει στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου επιστολή με την οποία ζητεί να μην καταργηθεί το Γυμνάσιο Κουβαρά, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Ωστόσο δηλώνει ότι δεν είναι αντίθετη με τις προωθούμενες αλλαγές: «Συμφωνώ και υποστηρίζω αυτή τη μεταρρύθμιση που προσπαθεί να κάνει το υπουργείο.Δεν είμαι αντίθετη.Εγώ είμαι αντίθετη για το συγκεκριμένο σχολείο, στον συγκεκριμένο δήμο» επισημαίνει στους συνομιλητές της. Αποσυνδέει πάντως τις ενέργειές της από παραπολιτικές προεκτάσεις που δόθηκαν στο θέμα, συνδέοντας τη στάση της με τις (προεκλογικές) τριβές που είχε ως υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού με την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η επιστολή που εστάλη στην υπουργό Παιδείας με την προσφώνηση «Αγαπητή Αννα» από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ζούμε Μαζί στον Δήμο Σαρωνικού» κυρία Χριστοφάκη περιείχε ευθείες βολές για τους χειρισμούς που έγιναν κατά υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου. «Εχω τη βεβαιότητα ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν έχουν σωστή εικόνα για το τι πράγματι ισχύει στην περιοχή μας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ προσάπτεται στους αρμοδίους «υπεροπτική στάση», «έλλειψη ενημέρωσης,συνεννόησης και διαλόγου». Τονίζεται μάλιστα ότι «ακόμη και με αμιγείς οικονομικούς όρους η απόφαση είναι έωλη», καθώς το εν λόγω γυμνάσιο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, ενώ αμφισβητείται ότι ο σχεδιασμός των συγχωνεύσεων στην περιοχή έγινε με παιδαγωγικά κριτήρια. «Δεδομένου του παρελθόντος και του παρόντος της περιοχής,δεν θα ήταν ευχάριστο για κανέναν αν γεννιόταν μια νέα κρίση τύπου Κερατέας» προειδοποιεί η κυρία Χριστοφάκη την υπουργό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ίδια είναι εναντίον ακραίων μορφών πάλης.
Η ίδια πάντως δεν συσχετίζει το παρελθόν με το παρόν και ειδικότερα τον ακτιβισμό της κατά της κατάργησης του τοπικού γυμνασίου Κουβαρά. «Εντάξει,πολλοί το χρησιμοποίησαν κάπως.Ναι,είμαι σύζυγος του αντιπροέδρου.Αλλά έχω και μιαν άλλη ιδιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι, όπως το εμφανίζουν,σε σύγκρουση με την υφυπουργό ή με την υπουργό,διότι δεν είμαι με κανέναν σε σύγκρουση» έχει πει σε συνομιλητές της. Οσον αφορά τα διάφορα παραπολιτικά σενάρια που τη φέρουν να κατέρχεται μελλοντικά υποψήφια βουλευτής στην περιοχή στη θέση του συζύγου της, έχει πει: «Μπορεί κάποιοι να ήθελαν να δημιουργήσουν τη δεδομένη στιγμή ένα πρόβλημα.Δεν υπάρχουν όμως άλλες βλέψεις. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα που γράφονται».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk