Ζέτα Μακρυπούλια: «Κάνω αρκετά χρόνια ψυχοθεραπεία»

Η πολυσυζητημένη αυτή τη χρονιά ηθοποιός και παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια επιστρέφει απόψε στη μικρή οθόνη παρουσιάζοντας το «Dancing with the stars 2». Λίγο πριν από την πρεμιέρα μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για τις επιλογές της, την έκθεση της προσωπικής της ζωής, την εικόνα της, την καριέρα και τα λάθη της, ενώ αποκαλύπτει και το πρόσωπο που της λείπει από την τηλεόραση.

Η πολυσυζητημένη αυτή τη χρονιά ηθοποιός και παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια επιστρέφει απόψε στη μικρή οθόνη παρουσιάζοντας το «Dancing with the stars 2». Λίγο πριν από την πρεμιέρα μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για τις επιλογές της, την έκθεση της προσωπικής της ζωής, την εικόνα της, την καριέρα και τα λάθη της, ενώ αποκαλύπτει και το πρόσωπο που της λείπει από την τηλεόραση.

– Επιμένετε να εμφανίζεστε με πολλαπλές ιδιότητες.Λόγω ανασφάλειας;
«Κάνω αρκετά χρόνια ψυχοθεραπεία για να μπορώ να αντιμετωπίζω τις ανασφάλειές μου- και χρησιμοποιώ πληθυντικό αριθμό γιατί όλοι έχουμε πολλές. Σε αυτά τα χρόνια λοιπόν ανακάλυψα ότι είναι μάταιο να νομίζει κάποιος ότι μπορεί κάνοντας τη συγκεκριμένη δουλειά να θεραπεύσει τις ανασφάλειές του.

Ισως είμαι λίγο παραπάνω ανήσυχη από το κανονικό και ενεργοποιείται η αδρεναλίνη μου όταν δοκιμάζομαι σε διαφορετικά πράγματα. Επίσης η δουλειά της ηθοποιού είναι τόσο ψυχοφθόρα που όλα τα άλλα απλώς την κατευνάζουν. Μου αρέσουν όλα όσα κάνω- εξάλλου τα έχω επιλέξει».

– Δεν θα θέλατε κάποια στιγμή να αφοσιωθείτε ολοκληρωτικά στην υποκριτική;
«Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν το κάνω; Τα υπόλοιπα έρχονται και φεύγουν, αυτό είναι το μόνο που μένει. Αλλωστε δεν θυσιάζω ποτέ χρόνο από την υποκριτική για να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα, αλλά από την προσωπική μου ζωή».

– Ως ηθοποιός πιστεύετε ότι βρίσκεστε σε καλό επίπεδο; Για παράδειγμα θεωρείτε ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν για εσάς πόρτες του θεάτρου και του κινηματογράφου που δεν είναι αμιγώς εμπορικές;
«Αυτό είναι ένα από τα ωραία στοιχεία αυτής της δουλειάς. Μέσα από καθετί που κάνεις να εξελίσσεσαι, να πηγαίνεις λίγο πιο πέρα και την ίδια στιγμή να μην ξέρεις τι μπορεί να σου επιφυλάσσει το επόμενο βήμα σου».

– Σας ενδιαφέρει ωστόσο να είστε στην πρώτη σειρά της επικαιρότητας;
«Με ενδιαφέρει να αρέσει η δουλειά μου στον κόσμο, να νιώθω εγώ καλά, να ανακαλύπτω πτυχές του εαυτού μου. Τώρα αν είμαι στην πρώτη ή στην τελευταία σειρά της επικαιρότητας είναι κάτι που πραγματικά δεν το ορίζω εγώ».

-Πάντως, κυρία Μακρυπούλια, συχνά το ενδιαφέρον του Τύπου στρέφεται σε προσωπικά σας ζητήματα.Ποιο είναι το δικό σας μερίδιο ευθύνης; Γιατί άλλοι καλλιτέχνες καταφέρνουν να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή;
«Είναι αλήθεια αυτό και φυσικά έχω μερίδιο ευθύνης. Πρώτα από όλα το ότι βρίσκομαι μπροστά στα φώτα είναι επιλογή μου. Επίσης, το ότι επέλεξα να ζω όπως όλοι οι άνθρωποι… να έχω φίλους, να πηγαίνω ταξίδια, να έχω προσωπική ζωή και να μην κρύβομαι. Δεν το έκανα εύκολα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο, πιστέψτε με, γιατί το έχω δοκιμάσει, να κρύβεσαι και να μη ζεις τίποτα για να μη θεωρηθεί ότι δεν προστατεύεις την προσωπική σου ζωή…

Εχω διαβάσει πολλές συνεντεύξεις άλλων καλλιτεχνών και όλοι αναφέρονται πάντα σε κάτι πιο προσωπικό. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο μιας συνέντευξης. Είναι ένα ακόμη κομμάτι της δουλειάς μας που απαιτεί την έκθεσή μας, πάντα βέβαια σε επιτρεπτά όρια. Τώρα γιατί κάποιοι επιλέγουν από όλες τις συνεντεύξεις να σχολιάζουν τις δικές μου, αυτό είναι κάτι που μάλλον θα μπορούσατε να μου το απαντήσετε εσείς. Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους».

– Πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η εικόνα σας έτσι όπως πλάθεται από τον Τύπο και τα Μέσα;
«Αλλες φορές ανταποκρίνεται, άλλες όχι. Στην ερώτησή σας θα δείτε και την απάντηση. Η εικόνα μου πλάθεται από τον Τύπο και τα Μέσα. Πόσο μπορεί να είναι αυτό αληθινό; Την πραγματική εικόνα μου μπορεί να τη διακρίνει κάποιος μόνο μέσα από τις συνεντεύξεις μου και από τη δουλειά μου…».
– Πιέζεστε, νιώθετε σε κάποιον βαθμό «κατατρεγμένη» από τις κάμερες; Θα θέλατε να μπορείτε να κυκλοφορείτε δίχως να σας καταδιώκουν;
«Ας μην το κάνουμε τόσο δραματικό, δεν είναι έτσι η πραγματικότητα. Είναι όμως μέσα στο παιχνίδι και το να συναντάς κάμερες ίσως κι εκεί που δεν το περιμένεις. Υπάρχουν στιγμές που δεν έχω πρόβλημα, άλλες που απλώς δεν έχω κέφι και άλλες που μπορεί και να εκνευριστώ όταν νιώθω ότι καταπατούνται τα όρια της προσωπικής μου ζωής».

– Προκαλείτε πάντως αρκετές συζητήσεις.Νιώθετε ότι επειδή αυτή την περίοδο «πουλάτε» κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να πάρουν ένα κομμάτι δημοσιότητας ως ετερόφωτοι;
«Οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα μπορεί να είναι χιλιάδες και τους ξέρουν μόνον αυτοί ή και κάποιοι κοντινοί τους. Από την άλλη δεν μου αρέσει να ερμηνεύω συμπεριφορές· από πού κι ως πού να το κάνω εγώ; Ως τι;».

– Κάποιοι ασκώντας κριτική σε αυτό που κάνετε λένε ότι δεν θα έχετε μεγάλη διάρκεια.Τι απαντάτε; «Μου ζητάτε να κάνω κριτική στους κριτικούς προβλέποντας ταυτόχρονα το μέλλον. Αφενός το πρώτο οδηγεί στην παράνοια, αφετέρου το δεύτερο θα ήθελα πολύ να μπορώ να το κάνω αλλά αν είχα τέτοιες ικανότητες ίσως και να είχα ασχοληθεί επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα τελικά».

– Ας πάμε στο «Dancing with the stars». Η παρουσίαση είναι κάτι που σας ενδιαφέρει; Η τηλεοπτική καριέρα;
«Τηλεοπτική καριέρα κάνω τόσα χρόνια ως ηθοποιός. Βέβαια είναι λίγο παρεξηγημένη η έννοια της τηλεοπτικής καριέρας, αλλά όλα εξαρτώνται πάντα από το αισθητικό κομμάτι. Μου αρέσει πάρα πολύ το “Dancing”. Περνάμε πάρα πολύ ωραία και η παρουσίαση του συγκεκριμένου σόου είναι κάτι που με διασκεδάζει. Αν εννοείτε μακροπρόθεσμα, δεν ξέρω να σας απαντήσω γιατί πλέον έχω συμφιλιωθεί με ένα κομμάτι του εαυτού μου που παλαιότερα το καταπίεζα. Είμαι απρόβλεπτη…».

– Αν δεν ήσασταν παρουσιάστρια θα δεχόσασταν να λάβετε μέρος ως διαγωνιζόμενη;
«Αν δεν ήμουν παρουσιάστρια, θα το σκεφτόμουν. Επειδή όμως είμαι και το βλέπω από μέσα, γνωρίζω πολύ καλά πόσο πολύ κόπο έχει όλο αυτό. Πολλές ώρες πρόβας και πολύ σωματικό πόνο. Δεν είμαι σίγουρη αν θα τα κατάφερνα. Δύο χορούς κάναμε στο τελευταίο επεισόδιο πέρυσι και νόμιζα ότι δεν θα ξαναπερπατήσω… από την εξάντληση!».

– Τι σας έδωσε και τι σας πήρε η τηλεόραση;
«Εμαθα πάρα πολλά, απέκτησα εμπειρίες, εξελίχθηκα, γνώρισα ανθρώπους, είδα την καλή και την κακή πλευρά της δημοσιότητας, γνώρισα τον φθόνο και είδα ότι στη ζωή δεν είναι πάντα όλα ονειρικά πλασμένα. Οπως πάντα, όταν πέφτεις στα βαθιά, αν θες να βγεις στην επιφάνεια πρέπει να ζήσεις τη διαδρομή και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς απώλειες. Αφήνεις και κάτι πίσω αναγκαστικά. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Εκανα λάθη τα οποία αναγνώρισα, και μέσα από αυτά έμαθα».

– Εχετε μετανιώσει για κάποια επαγγελματική σας επιλογή;
«Δουλεύω από 13 ετών. Σίγουρα έχω κάνει λάθη. Χωρίς αυτά όμως δεν θα βρισκόμουν αυτή τη στιγμή εδώ. Μπορεί να ήμουν κάπου πολύ καλύτερα ή κάπου πολύ χειρότερα… Σίγουρα όμως δεν μετανιώνω».

– Αν δεν ήσασταν τόσο όμορφη πιστεύετε ότι θα κάνατε τόσο επιτυχημένη καριέρα;
«Μπορεί να χρειαζόταν λιγότερος κόπος για να πείσω… Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως η ζωή μού έχει διδάξει το εξής: η ομορφιά μπορεί να στρέψει ένα βλέμμα πάνω, αλλά δεν είναι αρκετή για να το κρατήσει».

– Σας λείπει κάποιος από την τηλεόραση;
«Ο Φρέντυ Γερμανός».

– Πόσο άλλαξε η ζωή σας από την οικονομική κρίση;
«Οσο άλλαξε η ζωή όλων των Ελλήνων. Νιώθω μεγάλη ανασφάλεια για την επόμενη μέρα και αγωνία, αλλά νιώθω και φοβερό θυμό γιατί βλέπω έναν λαό που έχει μπει σε ένα τούνελ χωρίς να φταίει και χωρίς κανένας να τον έχει προετοιμάσει. Βλέπω ανθρώπους απελπισμένους, εξαγριωμένους και πραγματικά δεν ξέρω αυτό πού μπορεί να οδηγήσει. Από την άλλη ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω».

– Θα κάνετε υποχωρήσεις λόγω αυτής της κατάστασης; Αν σας ζητούσαν δραματικές περικοπές,θα μένατε εκτός ή θα τις κάνατε;
«Αυτό είναι κάτι που ήδη το έχω κάνει. Η λύση δεν είναι να μένεις εκτός όταν βλέπεις ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Δεν είναι ώρα για εγωισμούς».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk