Οι επενδυτικές προτάσεις του Wealth Μanagement της Τράπεζας Πειραιώς

«Μεταξύ 1.500 και 1.900 μονάδων θα κινείται το ΧΑ»

Αυξημένη έκθεση στις μετοχές, παρά τους νέους κινδύνους των αγορών, ουδέτερη θέση στα εμπορεύματα και μειωμένη θέση στα ομόλογα συστήνει πλέον το Wealth Μanagement της Τράπεζας Πειραιώς, εκτιμώντας μάλιστα πως το ελληνικό Χρηματιστήριο ευνοείται από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, τα οποία συνολικά αξιολογούνται θετικά για την ελληνική οικονομία. Εάν και το κλίμα αναμένεται να παραμένει ευμετάβλητο, τα νέα δεδομένα θα συνηγορούσαν- υποστηρίζει- σε σταδιακή μετάβαση των επενδυτικών θέσεων προς μια ουδέτερη έκθεση (από μειωμένη) στις ελληνικές μετοχές, καθώς θεωρεί πιθανή τη μετάβαση του γενικού δείκτη σε μια υψηλότερη ζώνη διακύμανσης- από τις 1.

Αυξημένη έκθεση στις μετοχές, παρά τους νέους κινδύνους των αγορών, ουδέτερη θέση στα εμπορεύματα και μειωμένη θέση στα ομόλογα συστήνει πλέον το Wealth Μanagement της Τράπεζας Πειραιώς, εκτιμώντας μάλιστα πως το ελληνικό Χρηματιστήριο ευνοείται από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, τα οποία συνολικά αξιολογούνται θετικά για την ελληνική οικονομία.
Εάν και το κλίμα αναμένεται να παραμένει ευμετάβλητο, τα νέα δεδομένα θα συνηγορούσαν- υποστηρίζει- σε σταδιακή μετάβαση των επενδυτικών θέσεων προς μια ουδέτερη έκθεση (από μειωμένη) στις ελληνικές μετοχές, καθώς θεωρεί πιθανή τη μετάβαση του γενικού δείκτη σε μια υψηλότερη ζώνη διακύμανσης- από τις 1.350-1.700 μονάδες πριν από τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών, προς τις 1.500-1.900 μονάδες σήμερα. Ειδικότερα, διατηρεί τη σύσταση αυξημένων θέσεων στις μετοχικές αγορές θεωρώντας τις πρόσφατες εξωγενείς επιδράσεις παροδικές. Παράλληλα προσφάτως μετοχές των αναδυόμενων χωρών έχουν αρχίσει να δείχνουν μια σχετική ανθεκτικότητα σε σχέση με τις αναπτυγμένες, οι οποίες τώρα ίσως να είναι πιο ευάλωτες σε μια νομισματική σύσφιξη.
Δεδομένης της δυναμικής της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, αναμένει ότι οι ομολογιακές αγορές θα διατηρήσουν την πτωτική τους τάση, καθώς η όποια ενδυνάμωση αναμένεται να αποδειχτεί παροδική, ενώ οι εξελίξεις στην ευρωζώνη συνηγορούν σε μείωση του μακροχρόνιου ασφάλιστρου κινδύνου του ευρώ, καθώς γίνονται βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Από όλες τις αγορές εμπορευμάτων ο τομέας της ενέργειας υποστηρίζει ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με το πετρέλαιο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, απόρροια της ισχυρής ζήτησης και των γεωπολιτικών ανησυχιών. Τα δικαιώματα ρύπων από την άλλη πλευρά εμφανίζονται ανοδικά, προκαλώντας πιέσεις σε ευρωπαϊκές κυρίως εταιρείες του κλάδου κοινής ωφελείας, οι οποίες έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια ρύπανσης.
Τα κυκλικά μέταλλα, όπως ο χαλκός και εν μέρει και η πλατίνα, παραμένουν υπό βραχυπρόθεσμη πίεση, αλλά η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση αναμένεται να παραμείνει ανοδική στον βαθμό που η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει θετική, αλλά και οι κεντρικές τράπεζες των αναπτυγμένων αγορών δεν εκπλήξουν εκ νέου με μια πιο αυστηρή νομισματική ρητορική.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk