στη μπούκα

Η Σοφία Φιλιππίδου θα πρωταγωνιστήσει και ο Κώστας Τσόκλης θα σκηνοθετήσει: Ολα αυτά στο καινούργιο έργο του Αντώνη και του Κωνσταντίνου Κούφαλη «Η 6η Καρυάτιδα» που θα ανέβει το καλοκαίρι στην Τήνο, στο χωριό Κουμάρος, όπου έχει φτιάξει ο εικαστικός καλλιτέχνης ένα θέατρο με τα ίδια τα υλικά του εκβραχισμού… Ανάμεσα σε υπεραιωνόβιες βαλανιδιές… Οι αναμνήσεις μιας ξεναγού στάθηκαν το πρώτο υλικό για το έργο. Η συγκεκριμένη ξεναγός είναι σήμερα επιτυχημένη ηθοποιός! …

Η Σοφία Φιλιππίδου θα πρωταγωνιστήσει και ο Κώστας Τσόκλης θα σκηνοθετήσει:
***
Ολα αυτά στο καινούργιο έργο του Αντώνη και του Κωνσταντίνου Κούφαλη «Η 6η Καρυάτιδα» που θα ανέβει το καλοκαίρι στην Τήνο, στο χωριό Κουμάρος, όπου έχει φτιάξει ο εικαστικός καλλιτέχνης ένα θέατρο με τα ίδια τα υλικά του εκβραχισμού… Ανάμεσα σε υπεραιωνόβιες βαλανιδιές…
***
Οι αναμνήσεις μιας ξεναγού στάθηκαν το πρώτο υλικό για το έργο.
***
Η συγκεκριμένη ξεναγός είναι σήμερα επιτυχημένη ηθοποιός!
***
Αλλά τα αδέλφια από την Καβάλα – εκτός από τους «Φτωχούς και Αγιους» του Παπαδιαμάντη που παίζεται ήδη στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη», ετοιμάζονται για μία ακόμη πρεμιέρα.
***
Την άνοιξη, στο Θέατρο Πορεία του Δημήτρη Τάρλοου, θα παιχθεί το «Μικρό λεξικό ανωμάλων» με την Ιωάννα Παππά και τον Ομηρο Πουλάκη σε σκηνοθεσία του Κοσμά Φοντούκη. Και έπεται συνέχεια.
***
Τον Μάιο, με το έργο «Συγχώρεσέ με», θα πάρουν μέρος στις Αναγνώσεις του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού.
Με ήρωες ανθρώπους που επιστρέφουν στη ζωή για να πουν όσα δεν πρόλαβαν, να δώσουν αγάπη και να ζητήσουν συγγνώμη.
***
Τέσσερα μονόπρακτα με κοινό άξονα τη συγχώρεση και τη συγγνώμη…
***
Αφιερωμένο στους νέους ηθοποιούς είναι το επόμενο διήμερο, μια που αύριο απονέμονται τα Θεατρικά Βραβεία Δημήτρης Χορν 2011 στο Θέατρο Χορν και μεθαύριο, Τρίτη, τα αντίστοιχα Μελίνα Μερκούρη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου – και όχι στην Κεντρική Σκηνή όπως είχε αρχικά ειπωθεί.
***
Και στις δύο βραδιές (στις 20.00) η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Και τα δύο βραβεία αντιστοιχούν στο ποσό των 3.000 ευρώ έκαστο.
***
Σε ξεχωριστές τελετές για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια κοινής πορείας- η φωτογραφία του Χορν και της Μελίνας από το πρώτο πρόγραμμα της εκδήλωσης, το 2007.
***
Εις εκ των τριών υποψηφίωνΠαναγιώτης Εξαρχέας, Παναγιώτης Μπρατάκος, Θάνος Τοκάκης – θα παραλάβει από τα χέρια του περυσινού νικητή Μιχάλη Οικονόμου τον χρυσό σταυρό του Χορν και μία από τις τρεις υποψήφιες- Λουκία Μιχαλοπούλου, Χριστίνα Μαξούρ, Δήμητρα Σύρου, την καρφίτσα της Μελίνας από τη Μαρίνα Ασλάνογλου.
***
Καλή συνέχεια λοιπόν σε αυτή τη θεατρική σκυταλοδρομία.
***
Η Ολια Λαζαρίδου την προσεχή Πέμπτη και η Αμαλία Μουτούση στις 31 Μαρτίου (Αίθουσα Εκδηλώσεων, στις 18.00, με είσοδο 5 ευρώ) θα κλείσουν τις αναγνώσεις της «Ιλιάδας» του Ομήρου στη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη που γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο, καθ΄ όλη τη χρονιά.
***
Ο ίδιος ο Δημήτρης Μαρωνίτης έχει αναλάβει το «κλείσιμο», την Τρίτη 5 Απριλίου, στις επτά το απόγευμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου που θα διατίθενται από τα ταμεία 15 ημέρες πριν (πληροφορίες για εισιτήρια στο 210 5288.170-1).
myrto@dolnet.gr
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk