Εκατό ημέρες και μια νύχτα πριν την έναρξη των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 ο Αμερικανός πρεσβευτής, Ντάνιελ Σμιθ και η σύζυγός του, Νταιάν, άνοιξαν τις πόρτες της οικίας τους για να δεξιωθούν τους συντελεστές, τους χορηγούς μα πάνω απ’ όλα τους αθλητές των αγώνων που παραδίδουν απλόχερα μαθήματα ζωής σε όλους μας.

Ήταν μια ζεστή βραδιά στους χώρους της κατοικίας του πρέσβη όπου την επισφράγισε ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, το κυρίαρχο μήνυμα των αγώνων.

Μεστή η ομιλία του πρεσβευτή, Ντάνιελ Σμιθ, την οποία ακολούθησε ο χαιρετισμός του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, της Προέδρου των Special Olympics Αθήνα 2011, Γιάννας Δεσποτοπούλου, του υφυπουργού Υγείας και Άθλησης Χρ. Αηδόνη και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

«Το ξέρατε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς είναι ιδρυτικά μέλη των Special Olympics;», μας είπε η Γιάννα Δεσποτοπούλου η οποία εξασφάλισε ειδικό μήνυμα του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics Τίμοθι Κέννεντι Σράιβερ, που προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση που αφιερώθηκε στους αθλητές και την τιτάνια προσπάθειά τους ολοκληρώθηκε με απονομή τιμητικών διακρίσεων στο ζεύγος Ντάνιελ και Νταϊάν Σμιθ και με τον Στέφανο Κορκολή σε μικρό ρεσιτάλ στο πιάνο.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης