Απομάκρυνση των Ελλήνων από τον πυρηνικό εφιάλτη

Συστάσεις προς τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Ζητεί την απομάκρυνσή τους από την περιοχή Φουκουσίμα όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Νταϊίτσι σε ακτίνα 80χλμ. Ραδιολογικός έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για όσους επιστρέφουν από την Ιαπωνία.

Συστάσεις προς τους Εληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Ζητεί την απομάκρυνσή τους από την περιοχή Φουκουσίμα όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Νταϊίτσι σε ακτίνα 80χλμ. Ραδιολογικός έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για όσους επιστρέφουν από την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΑΕ:

1. Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε ακτίνα 80km από τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι, πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθούν.
2. Στους Έλληνες πολίτες που η αναχώρησή τους από την Ιαπωνία δεν είναι εφικτή συστήνεται τουλάχιστον η μετακίνησή τους προς τις νότιες περιοχές.
3. Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τοπικών αρχών ως προς τα μέτρα προστασίας.
4. Όσον αφορά τους πολίτες, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, η ΕΕΑΕ έχει οργανώσει σε συνεργασία με το ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ραδιολογικό έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών τους που έρχονται από την Ιαπωνία καθώς και των αεροσκαφών που πραγματοποίησαν απευθείας πτήσεις.
5. Οι πολίτες με σχετικά ερωτήματα ως προς τις ανωτέρω οδηγίες μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΕΑΕ (τηλ: +302106506700, +302106506803, +302106506714, email: info@eeae.gr)

Για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για την παροχή διευκολύνσεων προς όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ζητείται από τους Έλληνες στην Ιαπωνία να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στο υπουργείο Εξωτερικών είτε τηλεφωνικά (+30210 368 1730 και +30210 368 1259) είτε μέσω e-mail: kt@mfa.gr.

Τέλος, επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η σύσταση για την αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk