Σε αφιέρωμα του magazino της FIFA, «FIFA Football Mundial», ο  Σωτήρης Νίνης μίλησε για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο εξωτερικό.

Από τη πρώτη στιγμή που ο Σωτήρης Νίνης μπήκε στη ζωή των φίλων του Παναθηναϊκού, τον Ιανουάριο του 2007, τραβήξε πάνω του πολλά βλέμματα. Αλλά και αφιερώματα!Πριν μερικές ήταν η Uefa που φιλοξένησε εκτενες αφιέρωμα, σε έργα και ημέρες του νεαρού άσου με το Τριφύλλι.

Σήμερα σειρά πήρε η Fifa και το «Fifa Football Mundial» που μεταδόθηκε από το Novasports2 να αναφερθεί με τον πιο εγκωμιαστικό τρόπο στον μέσο των Πρασίνων. Το αφιέρωμα φιλοξενεί και δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη και του Κώστα Κατσουράνη, με τον πρώτο να αναφέρει ότι «ο Νίνης δείχνει ότι είναι σοβαρό παιδί και μπορεί να αντέξει το βάρος, αλλά εξαρτάται από αυτόν να συνεχίσει να δουλεύει και να κάνει μια μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό και μετέπειτα στην Ευρώπη» και τον δεύτερο να προσθέτει «Έχει όλες τις δυνατότητες να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό. Και θα ήταν καλό και για τον ίδιο να πάει κάποια στιγμή και να δοκιμάσει την τύχη του».

«Είναι μια μοναδική εμπειρία όλο αυτό που ζω. Πριν παίξω τον πρώτο αγώνα με τη πρώτη ομάδα, μια εβδομάδα πριν ήμουν με τους Νέους και ήμουν ball boy στα παιχνίδια μας. Το να ξεκινήσω βασικός και να είναι ball boy οι συμπαίκτες μου ήταν μοναδικό για μένα και ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Είχα πολύ άγχος μεν αλλά φρόντισα να το ξεπεράσω όσο πιο γρήγορα μπορούσα και με την βοήθεια των συμπαικτών μου».

Όσο για την πρώτη συμμετοχή του με τη φανέλα της Εθνικής; «Εκείνη η χρονιά ήταν δύσκολη για μένα δεν έπαιζα καθόλου στην αρχή και προς το τέλος της χρονιάς άρχισα να παίζω λίγο», είπε και πρόσθεσε: «Η Εθνική ομάδα τότε ετοιμαζόταν να πάει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ο κ. Ρεχάγκελ μας κάλεσε σε εκείνο το παιχνίδι με έβαλε βασικό έπαιξα και έβαλα το γκολ στο 5ο λεπτό και ήταν κάτι μοναδικό. Όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή άλλωστε».

Αναφερόμενος, τέλος, στο μέλλον του, ναι μεν υποστήριξε ότι πάνω απ’ όλα θέλει να είναι υγιής, πλην όμως δεν έκρυψε και την επιθυμία του να κατορθώσει κάποια στιγμή να παίξει στο εξωτερικό.

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να έχω την υγεία μου. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο παρά μόνο να παίζω μπάλα. Θέλω κάποια στιγμή να παίξω στο εξωτερικό. Ελπίζω αργά ή γρήγορα αυτό να γίνει. Το έχω σαν όνειρο. Πρώτα από όλα να έχω την υγεία μου και να πηγαίνω καλά όπου και αν βρίσκομαι», είπε χαρακτηριστικά ο Νίνης.

Το αφιέρωμα φιλοξενεί και δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη και του Κώστα Κατσουράνη, με τον πρώτο να αναφέρει ότι «ο Νίνης δείχνει ότι είναι σοβαρό παιδί και μπορεί να αντέξει το βάρος, αλλά εξαρτάται από αυτόν να συνεχίσει να δουλεύει και να κάνει μια μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό και μετέπειτα στην Ευρώπη» και τον δεύτερο να προσθέτει:«Έχει όλες τις δυνατότητες να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό. Και θα ήταν καλό και για τον ίδιο να πάει κάποια στιγμή και να δοκιμάσει την τύχη του».

«Λύση στα διοικητικά»

Οι δυο Πράσινοι, μάλιστα, «χρησιμοποιήθηκαν» και στο άλλο κομμάτι του αφιερώματος, το οποίο είχε να κάνει για τον Παναθηναϊκό και τους λόγους που τον άφησαν εκτός τίτλου στη φετινή σεζόν.

Ο Καραγκούνης, μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί στα διοικητικά και να υποστηρίξει ότι απαιτείται άμεση λύση για να μπορέσει η ομάδα να βρει το δρόμο της, τονίζοντας:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Πρέπει να βρεθεί μία λύση στα διοικητικά της ομάδας. Από εκεί και πέρα έχει πολύ κόσμο πίσω του. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με πολλές επιτυχίες και αυτό που περιμένουν όλοι είναι να βρεθεί μία λύση στα διοικητικά. Μετά υπάρχουν τα φόντα ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια. Δεν λείπει κάτι».

Από την πλευρά του ο Κατσουράνης αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, αλλά και στον κακό πρώτο γύρο, λέγοντας:

«Υπάρχουν διαφορές στη φετινή σεζόν σε σχέση με την περσινή. Έγιναν κάποια λάθη το καλοκαίρι και αυτά πληρώσαμε στον πρώτο γύρο. Στο β’ γύρο η ομάδα είναι πολύ καλή. Υπό κανονικές συνθήκες θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να το κατακτήσουμε. Η διαφορά είναι ο πρώτος γύρος όπου η ομάδα δεν ήταν καλή για διάφορους λόγους».

Aνακοίνωση ενόψει Κέρκυρας

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση και προειδοποιεί τους φίλους της ομάδας που θα βρεθούν στον Κυριακάτικο αγώνα εναντίον της Κέρκυρας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την απόφαση για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Παναθηναϊκός – Κέρκυρα, για τα ακόλουθα:

* Δεν θα οριστεί συγκεκριμένη ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Σταδίου ΟΑΚΑ, στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για τους φιλάθλους της ΠΑΕ Α.Ο. Κέρκυρα.

* Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 16:30 την ημέρα του αγώνα.

* Οι φίλαθλοι καλούνται να προσέλθουν στο γήπεδο μεμονωμένα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα ΜΜΜ και η προσέγγισή τους στο στάδιο να γίνει από τη Λεωφ. Κύμης, ΗΣΑΠ ΕΙΡΗΝΗ, Ανατ. & Νότια Είσοδο. Η Α΄ Είσοδος θα παραμείνει κλειστή για την πρόσβαση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

* Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του ΟΑΚΑ, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η πρόσβαση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

* Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε φίλαθλο φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.