Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο Αλεξάνδρειο του Αρη 75-69 για την 21η αγωνιστική της Α1 σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Οι Κίτρινοι στην καλύτερη εφετινή τους εμφάνιση επιχείρησαν την ολική ανατροπή από το -17 αλλά τελικά η αστοχία του Γουίντερς και η ψυχραιμία του Διαμαντίδη χάρισαν τη νίκη στους πρωταθλητές. Επανεμφανίστηκε ο Μάριτς.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας ένα καταιγιστικό δεύτερο δεκάλεπτο ανέτρεψε το +5 του Αρη από την πρώτη περίοδο και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 41-27! Πρωταγωνιστές για τους Πράσινους σε αυτό το διάστημα ήταν οι Ντρου Νίκολας, Δημήτρης Διαμαντίδης και Στράτος Περπέρογλου. Οι Πράσινοι έχοντας ελέγξει πλήρως τη μάχη των ριμπάουντ και τον ρυθμό της αναμέτρησης διατήρησαν εύκολα διψήφιο προβάδισμα με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, η οποία βρήκε το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να προηγείται με 61-44.

Ωστόσο ο Αρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των πρωταθλητών, που την Τρίτη ρίχνονται στη μάχη των προημιτελικών της Ευρωλίγκα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, άρχιζαν σταδιακά να ροκανίζουν τη διαφορά. Οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς με επιμέρους σκορ 17-5 πλησίασαν τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε στους πέντε (61-66)! Ο νεοαποκτηθείς Εντιν Μπάβσιτς αρχικά με τρίποντο και εν συνεχεία με δύο εύστοχες βολές, από τις τρεις που εκτέλεσε, κατέβασε τη διαφορά στο τρίποντο (67-70). Ακολούθησαν δύο ακόμη βολές από τον Χαραλαμπίδη και μία από τον Μπατίστ για να διαμορφωθεί το 69-71, 45 δεύτερα πριν τη λήξη. Ο Γουίντερς είχε την ευκαιρία με τρίποντο να βάλει μπροστά τον Αρη, αλλά αστόχησε. Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το ριμπάουντ και με τον Διαμαντίδη να φτάνει σε λέι-απ σφράγισε το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη που αποτελεί την 20η νίκη του σε 21 αγώνες.

* Για 3,41′ αγωνίστηκε ο Αλεξ Μάριτς (0/1 δίποντα, 1 ριμπάουντ) στην επανεμφάνισή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο χέρι, που τον κράτησε τέσσερις μήνες εκτός δράσης.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 27-41, 44-61, 69-75

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Σλόμπονταν Σούμποτιτς): Μπράουν 6 (1), Ουίντερς 9 (1), Ταπούτος 8 (2), Τσαϊρέλης, Χαραλαμπίδης 16 (4), Μπάβτσιτς 13 (1), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 7 (1), Τόμας 10, Κουμπούρας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 14 (2), Μπατίστ 6, Φώτσης 4, Σάτο 12, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13 (3), Βουγιούκας 10, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χριστοδούλου, Μπήτης, Γεωργιάδης