Ο αριστεροπόδαρος μέσος της ΑΕΚ Παναγιώτης Λαγός είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική Ελλάδας που κλήθηκε από τον κ. Φερνάντο Σάντος για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μάλτα στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012, στις 26 Μαρτίου, αλλά και του φιλικού με την Πολωνία τρεις ημέρες αργότερα. Ο άσος της ΑΕΚ επιστρέφει στην εθνική έπειτα από τρία χρόνια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε αγωνίστηκε σε επίσημο ματς της εθνικής Ελλάδας, παρά μόνο σε φιλικά.

Ο κ. Σάντος στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στα πρόσφατα έκτροπα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Οποιος φοβάται να πάρει ένα… σκύλο! Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι τίποτα. Είναι ένα θέμα που δεν με αγγίζει. Ασχολούμαστε περισσότερο με τα γύρω-γύρω και όχι με το ποδόσφαιρο. Εγώ συγκεντρώνομαι στην πλευρά του ποδοσφαίρου και είμαι σίγουρος για την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό των ποδοσφαιριστών. Διαθέτουν πάθος και υπευθυνότητα διότι εκπροσωπούν τη χώρα τους. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα μεταξύ τους, κάτι που δεν πιστεύω, είναι γενικότερα ως ατμόσφαιρα λόγω αυτών των γεγονότων. Είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα επηρεάσει την εθνική ομάδα γιατί η πατρίδα είναι πάνω από όλα».

Εξηγώντας γιατί επέλεξε 19 παίκτες στην αποστολή για τον αγώνα στη Μάλτα τόνισε ότι «το είχα πει στους παίκτες από το πρόσφατο φιλικό με τον Καναδά, ότι θα πάρω 19 παίκτες. Βέβαια σκεφτόμαστε κυρίως το ματς στη Μάλτα που είναι επίσημο, ενώ για το φιλικό με την Πολωνία που ακολουθεί δεν αποκλείεται να κληθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές επιπλέον. Επειδή ξέρουμε ότι στην αποστολή πρέπει να έχουμε μέχρι 18, ο ένας από τους 19 που έχουν κληθεί πρέπει να μείνει εκτός. Για μένα δεν έχει καμία λογική να πάρω παραπάνω ποδοσφαιριστές, δηλαδή να ταξιδέψουν στην Μάλτα και μετά να τους πω ότι είστε εκτός αποστολής. Αυτό δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα γιατί και για μένα και για τους παίκτες δεν είναι καθόλου ευχάριστο να κόβονται κάποιοι. Γι’ αυτό επέλεξα να κάνω ένα πιο ευέλικτο σχήμα».

Ο πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας κάλεσε 19 ποδοσφαιριστές, αφήνοντας εκτός τους τραυματίες Νίκο Σπυρόπουλο, Μιχάλη Σηφάκη και Γρηγόρη Μάκο. Οι «εκλεκτοί» του κ. Σάντος είναι οι Αλέξανδρος Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός), Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μίλαν), Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Πανιώνιος), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Κονέ (Μπάρι), Παντελής Καφές (ΑΕΚ), Λαγός (ΑΕΚ).