Το πείραμα του πορτογάλου τεχνικού του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Η συνύπαρξη (για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα) του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Αντώνη Πετρόπουλο ήταν απόλυτα αρμονική καθώς στην άνετη νίκη (3-1) των Πρασίνων επί του Γηραιού, ο γάλλος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ανέλαβε ρόλο πασέρ (είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ) και ο υψηλόσωμος φορ αυτόν του εκτελεστή σκοράροντας δύο τέρματα.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένο το προβληματικό αγωνιστικό πρόσωπο του Τριφυλλιού στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα, ο 66χρονος προπονητής αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους δύο επιθετικούς στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ.

Ο κόουτς Φερέιρα θα διατηρήσει ως σύστημα το 4-4-2, με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να έχουν προβάδισμα για την τετράδα των χαφ. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, ο Σωτήρης Νίνης και ο Σίντνεϊ Γκοβού θα παραμείνουν για δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός ενδεκάδας μετά το… ναυάγιο στη Λάρισα.

Πετρόπουλος: Θα σκοράρω μαζί με τον Σισέ

Για την συνύπαρξή του με τον Σισέ και για το επερχόμενο ματς με την Κέρκυρα μίλησε ο Πετρόπουλος στο περιθώριο της βράβευσης για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 26ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος του Παναθηναϊκού:

Για την επίτευξη του πρώτου τέρματος του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Ηρακλή: Είναι μια επιβράβευση, αλλά δεν μένω σε αυτό το βραβείο… Με βοήθησε βέβαια πάρα πολύ και ο Τζιμπρίλ, γιατί αυτός έκανε την πάσα και τον ευχαριστώ γι΄ αυτό.

Για την παρουσία του στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή και τα δύο γκολ που πέτυχε: Προσπαθώ κάθε φορά να αγωνίζομαι όσο καλύτερα μπορώ, γιατί έχω μπροστά μου έναν από τους καλύτερους επιθετικούς και όταν μου δίνεται η ευκαιρία από τους προπονητές μου, προσπαθώ να την αξιοποιήσω. Έτσι έγινε και στον αγώνα με τον Ηρακλή, πήγαμε καλά, κέρδισε η ομάδα και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Πλέον κοιτάμε την συνέχεια, γιατί έχουμε τα πλέι οφ. Εκεί θέλουμε να έχουμε μια διαφορά ασφαλείας σε σχέση με τους αντιπάλους μας, ώστε να βγει η ομάδα δεύτερη και να κερδίσουμε τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τη συνύπαρξη του με τον Τζιμπρίλ Σισέ στην επίθεση: Όπως είδατε πήγαμε καλά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και ο προπονητής θα κρίνει αν θα μας χρησιμοποιήσει και πάλι μαζί. Ελπίζω όσο αγωνίζομαι μαζί με τον Σισέ, να σκοράρουμε και οι δύο.

Για την ευκαιρία του: Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδεικνύει πράγματα κάθε μέρα και στους αγώνες και στις προπονήσεις. Προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά, ώστε να μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθώ και τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου. Γιατί αυτό το βραβείο έρχεται μετά από συνολική προσπάθεια και βοήθεια των συμπαικτών μου. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να σκοράρω, για να βοηθώ την ομάδα μου.

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: Πάντα τα παιχνίδια με τις υποτιθέμενα μικρές ομάδες, είναι δύσκολα. Έχουμε χάσει κάποιους βαθμούς με αυτές τις ομάδες. Δεν πρέπει να ξαναγίνει, γιατί πρέπει να έχουμε μια διαφορά ασφαλείας ενόψει πλέι οφ. Πάντα σε αυτά τα ματς χρειάζεται ένα γρήγορο γκολ, για να είσαι στη συνέχεια πιο άνετος. Γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος σε αυτά τα παιχνίδια. Οι αντίπαλοι μας θέλουν βαθμούς, όμως είμαστε μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως θα κερδίσουμε.

Για τα πλέι οφ: Ο στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας που ήταν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ο μόνος στόχος που μας έχει μείνει είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να τον κερδίσουμε. Θα κάνουμε όλοι μια προσπάθεια, προκειμένου να πάρουμε την δεύτερη θέση.

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: Ο κόσμος μας δίνει βοήθεια συνέχεια, μας κρίνει στο γήπεδο και πρέπει να είμαστε πάντα καλοί για να του δίνουμε χαρά με νίκες.