«Επρεπε να διακοπεί ο αγώνας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ»

Την άποψη ότι ο επεισοδιακός ημιτελικός Kυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που διεξήχθη την Τετάρτη στο γήπεδο της Τούμπας έπρεπε να διακοπεί τη στιγμή που τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Σεμπάστιαν Σαχά από ρήψη φωτοβολίδας, εξέφρασε ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής με δηλώσεις του στο «ΒΗΜΑ FM».

Την άποψη ότι ο επεισοδιακός ημιτελικός Kυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που διεξήχθη την Τετάρτη στο γήπεδο της Τούμπας έπρεπε να διακοπεί τη στιγμή που τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Σεμπάστιαν Σαχά από ρήψη φωτοβολίδας, εξέφρασε ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής με δηλώσεις του στο «ΒΗΜΑ FM».

«Γίνεται κουβέντα για το αν έπρεπε το παιχνίδι να διακοπεί στο 89’. Θα έπρεπε και εκεί, αλλά και στο σημείο στο οποίο χτυπήθηκε ποδοσφαιριστής, θα έπρεπε να διακοπεί χωρίς συζήτηση. Το έχω θέσει στην ΕΠΟ. Στις περιπτώσεις που πλήττεται ή απειλείται η σωματική ακεραιότητα αθλουμένων ή νομίμως παρευρισκομένων στον αγωνιστικό χώρο, θα πρέπει με κανονιστικούς και αυτοματοποιημένους όρους το παιχνίδι να διακόπτεται, να μηδενίζεται η υπαίτια ομάδα και να αφαιρούνται βαθμοί. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές σ’ αυτό» υπογράμμισε ο γγΑ.

Για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι «επεισόδια ευρείας κλίμακας έχουν γίνει μέχρι στιγμής 10 φορές σε 400 παιχνίδια. Δεν είναι λίγα τα 10 παιχνίδια, είναι βέβαια λιγότερα από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Θα εκτιμήσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος αν η μείωσή τους είναι εύθραυστη, συγκυριακή ή κάτι άλλο. Στο τέλος του α’ γύρου εκτιμήσαμε ότι τα πράγματα φαίνονταν λίγο καλύτερα, αλλά τώρα υπάρχει τάση επιδείνωσης».

Ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας ανέρχονται σε 30.000 εκ των οποίων περίπου 3.000-3.500 αποτελούν τον σκληρό πυρήνα που πρωταγωνιστεί σε επεισόδια. Συγκεκριμένα ο γγΑ ανέφερε: «Καταλήγουμε στην αδυναμία του ποδοσφαιρικού συστήματος να αντιμετωπίσει 3.000-3.500 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Δεν βγάζω, όμως, απ’ έξω τις αδυναμίες που μπορεί να αντιμετωπίζει η ίδια η Πολιτεία. Δεν έχουμε την καλύτερη οργάνωση, παρά τις βελτιώσεις που εκτιμώ ότι υπάρχουν, για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, αλλά αφορά και την ευθύνη των ΠΑΕ σ’ αυτά τα φαινόμενα. Και για να μην εκληφθεί ότι εγώ τοποθετούμαι κατά των ΠΑΕ, τα βεγγαλικά και οι κροτίδες πώς μπαίνουν μέσα στα γήπεδα; Είναι αστείο να συζητάμε ότι είναι ελλιπής ο αστυνομικός έλεγχος όταν μπαίνουν σ’ αυτή την έκταση. Σ’ αυτή την έκταση μπαίνουν με ευθύνη των ΠΑΕ. Δεν μπαίνουν ούτε από το θεό ούτε από τον ουρανό».

Ως προς το αν η ΕΠΟ που είχε ως διοργανώτρια του Κυπέλλου την ευθύνη για τον επεισοδιακό αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, μπορεί να διοργανώσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ο κ. Μπιτσαξής υποστήριξε ότι δεν ζήτησε να αναλάβει η ΕΠΟ τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η Λίγκα είναι ανίκανη να το διοργανώσει.

«Εγώ ισχυρίστηκα ότι η Σούπερ Λιγκα, με τον τρόπο που λειτουργεί και τις εσωτερικές αντιθέσεις που τη δομούν, αλλά και την άθλια συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων της στην πορεία του πρωταθλήματος – και θα προσθέσω σήμερα και τη σιωπή ορισμένων άλλων παραγόντων, διότι δεν είναι μόνο τι λες είναι και τι δεν λες – είναι ακατάλληλη να διοργανώσει το πρωτάθλημα. Δεν είπα αυτό που λένε πολλοί, η ΕΠΟ να πάρει το πρωτάθλημα. Είπα ότι η Σούπερ Λιγκ είναι ακατάλληλη να διοργανώνει πρωτάθλημα αυτή την ώρα και ότι η ΕΠΟ είναι ο μοναδικός αξιόπιστος συνομιλητής της Πολιτείας.

Όχι ότι δεν χρειάζεται να κάνει βαθιές τομές και η ΕΠΟ, ειδικά στο χώρο της διαιτησίας που πυροδοτεί τη βία. Αλλά αυτοδιοίκητος φορέας το ποδόσφαιρο και κρατικοδίαιτος, αυτό οι κύριοι που διοικούν το ποδόσφαιρο να το ξεχάσουν. Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Δεν μπορεί η Πολιτεία να χρηματοδοτεί αυτό το προϊόν, δεν μπορεί να το χρηματοδοτεί άμεσα ή έμμεσα ο έλληνας φορολογούμενος και μάλιστα σε συνθήκες όπου υποχρηματοδοτείται ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός» τόνισε ο κ. Μπιτσαξής επισημαίνοντας ότι έχουν σταματήσει οι επιχορηγήσεις προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Δεν μπορεί αυτό το εξαθλιωμένο προϊόν να το χρηματοδοτεί ο διαφημιζόμενος ΟΠΑΠ ή έμμεσα και άμεσα το κράτος. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, άμεσα ή έμμεσα, παίρνει περίπου 75 εκατ. ευρώ ετησίως και το ερασιτεχνικό περίπου 10-11 εκατ. ευρώ» διευκρίνισε ο γγΑ.

Μομφή Πιλάβιου στον Χατζηαποστόλου
.

Στο μεταξύ την καθαίρεση του κ. Βασίλη Χατζηαποστόλου από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η καθαίρεση έγινε έπειτα από πρόταση μομφής του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Χατζηαποστόλου οι οποίες, κατά τον κ. Πιλάβιο, έρχονταν σε αντίθεση με τη γραμμή και τις αποφάσεις της ΕΠΟ.

Ο κ. Χατζηαποστόλου είχε δηλώσει πρόσφατα ότι, αν αληθεύουν όσα ακούγονται στις κασέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει ευθύνη που δεν ενημερώνει τα μέλη του ΔΣ. Επίσης κατά το παρελθόν φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Πιλάβιο ότι διοικεί αντιδημοκρατικά την Ομοσπονδία, επίσης είχε διαφωνήσει με τον τρόπο πρόσληψης του κ. Φερνάντο Σάντος στην εθνική ομάδα, ενώ ως προς το θέμα των φακέλων με τους ύποπτους αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων είχε εκφράζει την άποψη ότι θα έπρεπε με αυτούς να ασχοληθεί η αθλητική δικαιοσύνη.

Τη μομφή κατά του κ. Χατζηαποστόλου υπερψήφισαν 15 μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ ενώ ένας ψήφισε λευκό. Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ αναμένεται να αναλάβει ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Γιάννης Οικονομίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk