Ο Ολυμπιακός δίνει το Σάββατο αγώνα για να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ γυναικών στο πόλο, καθώς υποδέχεται στον Πειραιά τη Μπάγερ Ίρντινγκεν και αναμένεται να «σφραγίσει» την πρόκριση, αφού οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει εύκολα στη Γερμανία με 18-8. Ωστόσο, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πολίστρια Βάσω Μαυρέλου και την έξωση που της έγινε από το σπίτι που μένει έχει χαλάσει το κλίμα στην ομάδα.

Η 26άχρονη αθλήτρια ενημερώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που μένει εδώ και εννέα χρόνια, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει πληρώσει τα ενοίκια εδώ και περίπου έναν χρόνο. Μαζί της μένει και η αμερικανίδα συμπαίκτρια της, Κάμι Κρεγκ, η οποία επίσης θα πρέπει να αναζητήσει στέγη, εφόσον προχωρήσει η έξωση.

Μέσα σε αυτό το δυσάρεστο κλίμα για το ελληνικό πόλο, η Βουλιαγμένη θα δώσει τη δική της μάχη με στόχο να εξασφαλίσει για τέταρτη σερί χρονιά το «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέχει εδώ και δύο χρόνια. Η Βουλιαγμένη αντιμετωπίζει το Σάββατο (18:00) στην Κατάνια την Οριζόντε, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους 13-11 του πρώτου ματς, που έγινε πριν από ένα μήνα στον Πειραιά, και να αφήσουν εκτός τετράδας την πρωταθλήτρια Ιταλίας και πολυνίκη του θεσμού.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας δεν είναι εύκολη, αλλά οι παίκτριες της Αλεξίας Καμένου διαθέτουν την εμπειρία και την ποιότητα να σταθούν όρθιες στην «καυτή» έδρα της Κατάνια και να αναδειχθούν νικήτριες στον «πρόωρο τελικό» της διοργάνωσης. Ο ΝΟΒ ταξίδεψε από χθες στην Ιταλία, με μοναδική απούσα την Εύη Μωραϊτίδου. Τον αγώνα θα διευθύνουν ο Σέρβος Μιχαΐλο Τσίριτς και ο Τούρκος Μετέ Κοκαραγκάτς.

Στα υπόλοιπα δύο ζευγάρια, η Κίνεφ Κίρισι και η Σαμπαντέλ έχουν εξασφαλίσει μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Μάλιστα, η ισπανική ομάδα πιθανότατα θα είναι η «οικοδέσποινα» του φάιναλ φορ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 22 και 23 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο).

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Καπ (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία)-Πόλαρ Μπέαρς (Ολλανδία) 19/3 (11-9)

Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 19/3 (11-13)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπάγερ Ιρντινγκεν (Γερμανία) 19/3 (18-8)

Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)-Σαμπαντέλ (Ισπανία) 19/3 (8-16)