ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
Επεισοδιακή ήταν η κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικης από εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις σχολείων.
Οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στα γραφεία του περιφερειακού διευθυντή κ. Γ. Κουμέντου και επέμειναν να τους ακούσει, με φωνές και ύβρεις. Τελικά, αφού περέμειναν για περίπου δύο ώρες στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, αποχώρησαν.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το υπουργείο Παιδειας κατηγορώντας μερίδα συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι προέτρεψαν μαθητές σε βανδαλισμός και βίαιες διαμαρτυρίες την ώρα της κατάληψης.
«Εφθασαν μάλιστα στο σημείο να προαναγγέλλουν και να απειλούν με επεισόδια στη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
«Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τον προπηλακισμό του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, τη βίαιη κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, τους βανδαλισμούς και τις ύβρεις από κάποιους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς. Οι γνωστοί συνδικαλιστές των Αριστερών Συσπειρώσεων συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν συνάδει με τον κοινωνικό ρόλο και την αποστολή των εκπαιδευτικών. Είναι σαφές ότι μια ισχνή μειοψηφία εκπαιδευτικών δεν μπορεί να διασύρει με τέτοιου είδους ενέργειες ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο και να δημιουργεί τραγικά πρότυπα για τα παιδιά. Περιμένουμε την επίσημη θέση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών» καταλήγει η ανακοίνωση.