Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει τα ειδικά μισθολόγια διαβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις του εκπροσώπου της ΝΔ. κ. Γιάννη Μιχελάκη, τον οποίο κατηγορεί μάλιστα για διαστρέβλωση και παραποίηση των δηλώσεών του.

Ο κ. Ραγκούσης, παραθέτει αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ (15/03/2011) στην οποία ερωτηθείς τι θα γίνει με τους περίπου 300.000 υπαλλήλους (δικαστικοί, αστυνομικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες) που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, απάντησε ότι «τα περισσότερα, αν όχι όλα τα ειδικά μισθολόγια, δεν μπορούν να καταργηθούν γιατί στη βάση τους στην πραγματικότητα αφορούν πολύ ειδικές κατηγορίες στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή, για παράδειγμα, τον γιατρό δεν μπορείς να τον εξομοιώσεις με κάποιας άλλης ειδικότητας δημόσιο υπάλληλο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο, επισήμανε ότι «αυτό που θα κάνουμε είναι το μισθολόγιο στο δημόσιο να έχει ενιαία λογική. Άρα, ο γιατρός είτε είναι στο ΕΣΥ, είτε για παράδειγμα στους Δήμους, είτε είναι κάπου αλλού, να αμείβεται με τις ίδιες αποδοχές».

«Ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις μας να καταργήσουμε ειδικά μισθολόγια που είναι από τη φύση τους τελείως ξεχωριστά», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον κ. Μιχελάκη ότι «μετά την πρωτοφανή γκάφα του» να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα της Ν.Δ. στις περιφερειακές εκλογές, με το επιχείρημα της συμμετοχής σε αυτές νόμιμων μεταναστών – τη στιγμή που όλη η Ελλάδα γνώριζε ότι το δικαίωμα συμμετοχής νόμιμων μεταναστών αφορούσε μόνο τις δημοτικές εκλογές – έρχεται τώρα και η επιλογή του να χρησιμοποιήσει με αποσπασματικό, άρα παραπειστικό τρόπο, τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με το νέο μισθολόγιο.

«Ειλικρινά εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το απαράδεκτο επίπεδο των «τεχνικών» και «μεθόδων», που έχει επιλέξει η Νέα Δημοκρατία για να χρησιμοποιεί και άρα για να την χαρακτηρίζουν», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί για διγλωσσία όσον αφορά το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών.

Ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Ραγκούση, αλλά και του κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, από τις οποίες, σύμφωνα με τη ΝΔ, διαφαίνονται αντίθετες απόψεις για το θέμα.

«Είναι προφανές ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Άλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της κυβέρνησης Παπανδρέου», υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης.