Συνάντηση Βενιζέλου – Δρούτσα για την Τουρκία

Η συνάντηση πραγματοποιείται με φόντο την τελευταία πρόκληση της Τουρκίας ύστερα από την παρενόχληση ιταλικού ερευνητικού σκάφους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το περασμένο Σάββατο

Εκτακτη συνάντηση με φόντο την τελευταία πρόκληση της Τουρκίας με την παρενόχληση ιταλικού ερευνητικού σκάφους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το περασμένο Σάββατο έχουν αυτή την ώρα στο Πεντάγωνο οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Δρούτσας.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τα περαιτέρω βήματα έπειτα από την έμπρακτη κλιμάκωση της τουρκικής στάσης, μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Θα συζητήσουν επίσης την πιθανή συμμετοχή της χώρας μας σε επιχειρήσεις στη Λιβύη με τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας στην Κρήτη.

Τις τελευταίες δύο ημέρες μάλιστα έχουν λάβει χώρα πολύωρες συσκέψεις και στα δύο υπουργεία, με σκοπό να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις και ο συντονισμός στην απάντηση στις τουρκικές δραστηριότητες. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν και επιτελείς από τα δύο υπουργεία.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk