Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης έφθασε ως το Μαξίμου για να μετάσχει στη διυπουργική σύσκεψη σχετικά με το Ελληνικό αλλά ούτε τον Πρωθυπουργό είδε ούτε στη σύσκεψη υπό την προεδρία του μετείχε.
Ωστόσο είχε συζήτηση με τον ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο ο οποίος τον ενημέρωσε για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Όπως έλεγαν από το επιτελείο του δημάρχου, ο κ. Καμίνης έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου προτού ξεκινήσει η σύσκεψη, καθώς έπρεπε να παρίσταται στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, η οποία ξεκινούσε τη συνεδρίασή της στις 3 το μεσημέρι.
Η συζήτηση με τον κ. Ασεμπίγιο, ο οποίος λειτουργεί ως τεχνικός σύµβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν ενημερωτική και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της περιοχής.
Πάντως, όπως επεσήμαναν στο «Βήμα» στελέχη από το επιτελείο του κ. Καμίνη, ο Δήμος Αθηναίων «έχει ένα άτυπο πολεοδομικό δικαίωμα το οποίο διεκδικεί, με την έννοια ότι ένα μέρος των εσόδων από την όποια αξιοποίηση του Ελληνικού θέλει να πάνε στον Δήμο Αθηναίων για να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις ώστε να γίνουν χώροι πρασίνου στην Αθήνα».
Ηδη προεκλογικώς ο κ. Καμίνης έλεγε ότι θα διεκδικούσε ένα τμήμα από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και υπογράμμιζε το αίτημα να δοθούν στον Δήμο για απαλλοτρίωση περίπου 1.000 στρέμματα ώστε να δημιουργηθούν μεσαίου μεγέθους πάρκα.
Οπως είχε σημειώσει στο athensvoice.gr (3.11.201), «αντί να φτιάξουμε ένα γιγάντιο πάρκο στο Ελληνικό, ας φτιάξουμε επτά μικρότερα πάρκα στο κάθε δημοτικό διαμέρισμα για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας».