Νέους πολιτικούς τριγμούς στη Ν.Δ. προκάλεσε αυτή τη φορά η είδηση, ότι παρενέβη θετικά υπέρ της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, η βουλευτής Αργολίδας κυρία Έλσα Παπαδημητρίου. Η κίνηση της βουλευτού να μιλήσει θετικά για την επί πολλά χρόνια στενή πολιτική της φίλη, ενόχλησε την ηγετική ομάδα και κινητοποίησε το σύστημα γύρω από τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Η κυρία Παπαδημητρίου, που εξέφρασε την εκτίμηση, όπως και πριν μέρες ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός κ. Σ. Χατζηγάκης, πως η Δημοκρατική Συμμαχία θα πάρει το εισιτήριο για τη Βουλή, μπήκε αυτόματα στο μικροσκόπιο της Ν.Δ.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. κ. Κ. Τασούλας ανέλαβε να επικοινωνήσει μαζί της και να της απευθύνει αυστηρές συστάσεις, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες μελλοντικές αναφορές.

«Πιστεύω πως η Ντόρα θα πάει καλά. Αξίζει να πάει καλά. Η Βουλή την χρειάζεται. Θεωρώ πως θα έχουμε εκπλήξεις…» είπε η κυρία Παπαδημητρίου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Κορίνθου, κάνοντας μια ακόμα δημόσια εμφάνιση που ερέθισε την ηγεσία της Ν.Δ.

Σε άλλο σημείο, υποστήριξε με θέρμη την κυρία Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας: «Βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι όλων των χώρων που την περιμένουν να φουλάρει. Είναι πολύ μεγάλος ο πόνος μου που όσοι θα με διαδεχθούν μια μέρα δεν θα είναι καλύτεροι από μένα».

Τα «μειράκια» και οι … «Ηρακληδείς»

Με οργή η κυρία Παπαδημητρίου, για όσοι από τη Ν.Δ. την επικρίνουν για τις απόψεις που κατά καιρούς εκφράζει, είπε με έμφαση: «Περιμένουν τι; Να βγάλω μαχαίρια; Εγώ αισθάνομαι πολύ πιο ΝΔ από όλα αυτά τα αστεία «μειράκια» που τολμάνε να μιλάνε για μένα. Είναι για γέλια».

Παράλληλα, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το πολιτικό της μέλλον, λέγοντας σε κάποιο σημείο, με νόημα: «Εάν θεωρήσω εγώ κάποια στιγμή ότι αυτό δεν ικανοποιεί την συνείδησή μου και την ευθύνη μου στον κόσμο που με πιέζει, διότι κι αυτός έχει άποψη, θα κάνω κατά συνείδηση αυτό που πιστεύω! Δεν δίνω καμία σημασία».

Σε άλλο σημείο, εξαπέλυσε μύδρους και σε όσοι αμφισβητούν την κομματική της συνείδηση. «Τώρα βλέπω ανθρωπάκια, που δεν θα τους έπαιρνα ούτε να μου γυαλίσουν τα παπούτσια, να παριστάνουν τους Ηρακληδείς μιας παράταξης που δεν ξέρουν τι της έχουν ψάλει, αμφισβητώντας την δική μου προέλευση και πίστη».

Για να αποτρέψει τα διάφορα επιχειρήματα, ότι οι παρεμβάσεις της έχουν σχέση με την κυρία Μπακογιάννη, υπογράμμισε: «Ό,τι κάνω θα είναι ξεκάθαρο πάντα, έντιμο και θα αφορά την συνείδησή μου. Όχι την φιλία μου με την Ντόρα. Η Ντόρα ήταν, είναι και θα είναι πάντα φίλη μου όσο ζω»

Οι δηλώσεις για τις…ρόμπες!

Πριν δυο εβδομάδες, η κυρία Παπαδημητρίου, είχε προχωρήσει μέσω της συχνότητας του Ρ/Σ της ΝΕΤ, σε ευθεία διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμή της ΝΔ, στηλιτεύοντας την απόφαση του κόμματος να μην συμμετάσχει στο διάλογο που έχει καλέσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012-2014.

«Πιστεύω ότι ασυζητητί πρέπει κυρίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να υπάρξει διάλογος, συναίνεση, κοινή απόφαση αν είναι δυνατόν…» είχε πει και έριξε τη ρουκέτα της προς την ηγεσία της Ν.Δ.: «…γινόμαστε ρόμπες, δεν είναι λίγες οι φορές που συνάδελφοί μου στο εξωτερικό, μου λένε “μα καλά έκανες προσπάθεια να με πείσεις να προσχωρήσω σε αυτή την άποψη”, εσύ τι ψηφίζεις τελικά στη χώρα σου; Βεβαίως πρέπει να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Εκτιθέμεθα συλλογικά…».