Εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο για το Ελληνικό

Την ημερομηνία που θα ανακοινώσει το τελικό σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού αναζητεί η κυβέρνηση έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Ασεμπίγιο, οι υπουργοί Χ. Παμπούκης, Τίνα Μπιρμπίλη, Ν. Σηφουνάκης, Αννα Διαμαντοπούλου και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ι. Πυργιώτης και Μαρία Καλτσά.

Την ημερομηνία που θα ανακοινώσει το τελικό σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού αναζητεί η κυβέρνηση έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Ασεμπίγιο, οι υπουργοί Χ. Παμπούκης, Τίνα Μπιρμπίλη, Ν. Σηφουνάκης, Αννα Διαμαντοπούλου και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ι. Πυργιώτης και Μαρία Καλτσά.

Το σχέδιο σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει πολεοδομικές προτάσεις για τις χρήσεις γης και όχι αρχιτεκτονικά σχέδια, οπότε δεν υπήρξαν διαφωνίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου στο πρότυπο του Χάιντ Παρκ και χώρους για την έρευνα και τις επιστήμες, ανοιχτούς σε φοιτητές και ερευνητές, για καινοτόμες τεχνολογίες, για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται στην παρουσίαση του σχεδίου αυτού σε συνέντευξη Τύπου η οποία θα γίνει πιθανότατα στο Ζάππειο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή διαβούλευση στην οποία θα μπορούν να εκφράσουν την άποψη τους φορείς, επιστήμονες αλλά και ο κάθε πολίτης.

Οι γνώμες αυτές θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου. Επιπλέον, αποφασίστηκε να επισπευστεί η διαδικασία ίδρυσης της «Ελληνικόν Α.Ε», του φορέα δηλαδή ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk