Οι ειδήσεις για τη Λιβύη και η αντίδραση της G7 στην άνοδο του γεν, επανέφεραν σε θετικά έδαφος τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της Γουόλ Στριτ την Παρασκευή, αν και η περαμένη εβδομάδα έπληξε σημαντικά τις αγορές. Χαμηλότερα κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου, μετά την «ετοιμότητα» της Δύσης να παρέμβει στη Λιβύη.

Στην Ευρώπη, μονάδες στους δείκτες προσέθεσαν οι μετοχές των κατασκευαστών αυτοκινήτων (Daimler, Peugeot, Renault).

Ενισχυμένη και η μετοχή της Vestas, μετά από συμβόλαιο που έκλεισε στο Μεξικό για την κατασκευή ανεμογεννητριών.

Στη Νέα Υόρκη, στο πράσινο έκλεισαν οι μετοχές των περισσότερων χρηματοπιστωτικών (όπως των Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, JPMorgan, Goldman Sachs) έπειτα από το πράσινο φως της Fed για διανομή μερισμάτων από συγκεκριμένα ιδρύματα.

Η τιμή του πετρελαίου (παράδοσης Απριλίου) βρισκόταν στα 101,07 δολ. το βαρέλι το βράδυ της Παρασκευής, σημειώνοντας υποχώρηση μετά την κατάπαυση πυρός που ανακοίνωσε ο Καντάφι αλλά και την ετοιμότητα της Δύσης να επέμβει.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με μικρή άνοδο 0,1% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,6%. Άνοδο 0,4% κατέγραψε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.858,52 μονάδες με άνοδο 0,71% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,3%. Με άνοδο 0,43% έκλεισε και ο S&P500.