Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ υπέβαλλε ο κ. Γκίντο Κέρκχοφ, ο οποίος είχε τεθεί στο στόχαστρο των συνδικαλιστών της ΟΜΕ – ΟΤΕ, καθώς είχε ζητήσει δις την μείωση των μισθολογικών βαρών του οργανισμού.

Η παραίτηση του κ. Κέρκχοφ από το Δ.Σ. του ΟΤΕ ήταν φυσικό επακόλουθο, καθώς είχε προηγηθεί η αποχώρησή του από την Deutsche Telekom, όπου ήταν επικεφαλής για την αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως συνέβη και στη Deutsche Telekom, έτσι και στον ΟΤΕ στη θέση του και για το υπόλοιπο της θητείας του εξελέγη ο κ. Ρόλαντ Μάλερ, ο οποίος διαθέτει μακρά εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες.

Ο κ. Μάλερ αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία το 1975 και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Ταχυδρομική Υπηρεσία. Αργότερα, εντάχθηκε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, όπου ήταν υπεύθυνος για τον κλάδο των δορυφορικών επικοινωνιών.

Το 1990 ανέλαβε την αρμοδιότητα των ραδιοτηλεγραφικών υπηρεσιών στην Deutsche Telekom, ενώ το 1993 εντάχθηκε στην Τ-Mobile ως Διευθυντής Marketing. Από το 1998 και έπειτα, ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος σε θέματα Στρατηγικής και Νέων Δραστηριοτήτων στην T-Mobile, επικεντρώθηκε σε θέματα ασύρματης τεχνολογίας 3ης γενιάς.

Από το 2000 έως το 2010 ο κ. Μάλερ διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile στην Τσεχία. Σήμερα, ηγείται προσωρινά του Συμβουλίου της Deutsche Telekom για την περιοχή της Ευρώπης.