Την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή θα προτείνει η διοίκηση της Coca – Cola 3E στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 6 Μαίου. Η διοίκηση είχε προετοιμάσει το έδαφος για την απόφαση αυτή αφού είχε κρίνει ότι η διανομή μερίσματος δεν συμφέρει λόγω υψηλής φορολογίας.
Η επιστροφή κεφαλαίου συνολικού ύψους 181 εκατ. ευρώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας. Η πρόταση περιλαμβάνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 544 εκατ. ευρώ, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της, μέσω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών, και την ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με επιστροφή στους μετόχους συνολικού ποσού ευρώ 181 εκατ. περίπου, ήτοι ευρώ 0,50 ανά μετοχή.
Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola 3Ε, σχολίασε: «Η προτεινόμενη εταιρική πράξη θα παράσχει αξία προς τους μετόχους μας και η εταιρεία θα ωφεληθεί από μια πιο αποτελεσματική και ευέλικτη κεφαλαιακή δομή. Η εν λόγω πράξη δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιωδώς τους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες μας. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της πράξης, θεωρούμε ότι η Coca-Cola 3Ε θα εξακολουθήσει να διατηρεί επαρκή χρηματοοικονομική ευελιξία για να επενδύσει σε αναπτυξιακές ευκαιρίες που τυχόν ανακύψουν στο μέλλον».
Σημειώνεται ότι με απόφαση του διοικητικού συμβούλίου της Coca-Cola Τρία Εψιλον διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Δημήτρης Λόης. Θα διαδεχτεί τον κ. Δ. Κωνσταντίνου ο οποίος σχεδιάζει να αποχωρήσει εντός της χρονιάς.
Προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διαδοχή της διοίκησης του ομίλου ο κ. Λόης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011.