Mε αφιέρωμα στον πεζογράφο Μένη Κουμανταρέα ξεκινά τις δραστηριότητές του το νεοσυσταθέν πολιτιστικό σωματείο Θύρα Τέχνης Παιανίας.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας του Δήμου Παιανίας (Σπ. Αγγελή 14), για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσει ο ποιητής Θανάσης Νιάρχος ενώ αποσπάσματα από κείμενά του θα διαβάσουν οι πεζογράφοι Κωστής Γκιμοσούλης και Κώστας Ακρίβος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.

Δέκα βιβλία του συγγραφέα θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Δημοσθενείου Λυκείου, οι οποίοι θα υποβάλουν ερωτήσεις στον συγγραφέα και θα συζητήσουν μαζί του για το έργο του.

Μεταφραστής του Χέμινγκγουεϊ, του Τζόυς, του Μοράβια, του Μέλβιλ, του Φιτζέραλντ, ο Κουμανταρέας εμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων Τα μηχανάκια (1962). Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, τα μυθιστορήματα Βιοτεχνία υαλικών (1975), Η φανέλα με το εννιά (1986), Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω (1996), Δυο φορές Ελληνας (2001) και οι νουβέλες Η κυρία Κούλα (1978), Το κουρείο (1979), Σ’ ένα στρατόπεδο άκρη στην ερημιά (2009). Εχει τιμηθεί τέσσερις φορές με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Η Φανέλα με το εννιά μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Η νουβέλα του Η κυρία Κούλα και μεταφέρθηκε στην τηλεόραση και εφέτος ανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης με τη Λυδία Κονιόρδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τελευταίο του βιβλίο η Ξεχασμένη φρουρά. Τα κρυφά χαρτιά του συγγραφέα (2010), μια συλλογή όπου αποτυπώνονται αναμνήσεις, σχόλια, διαβάσματα και σκέψεις της τελευταίας δεκαετίας.