«Ο Νικολά Σαρκοζί πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία. Εμείς την χρηματοδοτήσαμε και διαθέτουμε αποδείξεις για αυτό. Είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα πάντα. Το πρώτο πράγμα που ζητάμε από αυτόν τον κλόουν είναι να επιστρέψει τα χρήματα στο λιβυκό λαό. Του παραχωρήσαμε μια οικονομική ενίσχυση για να ενεργήσει προς όφελος των Λιβύων, αλλά μας απογοήτευσε. Επίστρεψε μας τα χρήματα μας. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις διαδικασίες μεταφοράς. Ολα θα δημοσιοποιηθούν σύντομα

Με αυτή τη δήλωση – «φωτιά», Σαΐφ Αλ Ισλάμ, γιος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, «έκαψε» τον Γάλλο πρόεδρο πληρώνοντας τον με το ίδιο προδοτικό νόμισμα. Την προηγούμενη εβδομάδα τον είχε απειλήσει ότι εάν επέμενε να αναγνωρίσει το Εθνικό Συμβούλιο ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού, ο ηγέτης της Λιβύης θα δημοσιοποιούσε ένα «σοβαρό μυστικό» που σχετιζόταν με την προεκλογική εκστρατεία του 2007, πράγμα που όπως φαίνεται έκανε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ριάντ Μουασσές του πρακτορείου Euronews.

Παράλληλα, ο Σαΐφ προέβλεψε τη νίκη επί των αντικυβερνητικών δυνάμεων σε μόλις δύο ημέρες. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τελείωσαν. Ολα θα έχουν τελειώσει σε 48 ώρες. Οι δυνάμεις μας σχεδόν βρίσκονται στη Βεγγάζη. Οποια απόφαση και να πάρει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων θα είναι πολύ αργά», είπε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την τύχη των ηττημένων αντικαθεστωτικών, ο Σαΐφ, ο οποίος πλέον έχει απολέσει το φιλοδυτικό φιλελεύθερο προσωπείο του, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και απέκλεισε τα αντίποινα.

«Κατ’ αρχάς, εγκαταλείπουν την χώρα. Πρέπει να ας πω ότι υπάρχει ένα πλήθος στα σύνορα με την Αίγυπτο. Από την πλευρά μας, τόσο στον στρατό όσο και στον λαό, είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει ένας ασφαλής »διάδρομο’’ για αυτό το πλήθος προδοτών και των μισθοφόρων τους. Εκείνοι που επικοινώνησαν με τη Βρετανία και τη Γαλλία, εκείνοι που ζήτησαν την επιστροφή των βρετανικών δυνάμεων ή του αμερικανικού στρατού και την επέμβαση του ΝΑΤΟ είναι που πηγαίνουν στην Αίγυπτο μαζί με τις οικογένειες τους. Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε, αλλά εσείς οι προδότες διαπράξατε εγκλήματα ενάντια στον λιβυκό λαό. Να φύγετε ειρηνικά και να πάτε στην Ευρώπη.». κατέληξε.