Μένει μέχρι να λήξει η θητεία του

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, χωρίς οριστική απόφαση, η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπου συζητήθηκε το θέμα της παράτασης ή μη της θητείας του γενικού διευθυντή των Κεντρικής Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αντ. Ζαμπέλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θα αποστείλει επιστολή στην Εμπορική Τράπεζα, από την οποία αποσπάστηκε προς τριετίας ο κ. Ζαμπέλης στην Εκκλησία, προκειμένου να ζητήσει παράταση της θητείας του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το θρίλερ συνεχίζεται, καθώς επισήμως δεν ανακοινώνεται το παραμικρό και προς στιγμήν φαίνεται ότι κατ’ εντολή της Συνόδου ο κ. Ζαμπέλης θα παραμείνει στη θέση του καταρχήν μέχρι την 28η Μαρτίου, οπότε λήγει η απόσπασή του από την Εμπορική Τράπεζα.

Μέχρι τότε δεν αποκλείεται η Ιερά Σύνοδος να συνέλθει εκ νέου για μια ημέρα μόνον, προκειμένου να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις. Πάντως εφόσον η ημερομηνία παρέλθει ο κ. Ζαμπέλης θα πρέπει να επιστρέψει στη θέση του, στην εταιρεία Real Estate της Εμπορικής, η οποία έχει ζητήσει με επιστολή της από την Εκκλησία να τον αποδεσμεύσει μετά τη λήξη της απόσπασής του.

Οι παρασκηνιακές διεργασίες συνεχίζονται και ουδείς αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι, παρά ταύτα στη Μονή Πετράκη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και φυσικά και ονόματα πιθανών διαδόχων.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk