Βρέθηκε ο «προφήτης» της χρεοκοπίας

Ενας 43χρονος τορναδόρος από την Κρήτη εμφανίζεται ως ο αποστολέας – με τα αρχικά Γ. Β. – των ηλεκτρονικών κειμένων που έγραφαν για χρεoκοπία της χώρας και που προκάλεσαν γενική αναστάτωση. Ο εμφανιζόμενος σαν στέλεχος μεγάλης τράπεζας, με «εσωτερική πληροφόρηση» για την οικονομική κατάσταση της χώρας, φαίνεται ότι ήταν τελικώς χειριστής… τόρνου!

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής συγκέντρωσαν στοιχεία για την ταυτότητά του από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις κειμένων του σε blogs και sites αλλά και γιατί σε ένα από αυτά φαίνεται ότι ανέφερε το όνομά του.

Ωστόσο, τα στελέχη της ΕΛΑΣ και οι δικαστικές αρχές περιμένουν την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, από τα σχετικά στοιχεία που θα τους παραδώσουν οι πάροχοι του Ιντερνετ, προκειμένου να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Ο 43χρονος διαμένει ανά διαστήματα στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα, έχει οικογένεια και δεν αντιμετωπίζει – σύμφωνα με τους αστυνομικούς – σοβαρά οικονομικά προβλήματα…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί ο 43χρονος χειριστής τόρνου ανήρτησε στις 9 Μαρτίου 2011 το ίδιο κείμενο σε τρία διαφορετικά blogs και sites.

Οπως ανέφερε στο κείμενο «από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή. Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου Οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεοκοπία».

Το κείμενό του δε κατέληγε ως εξής: «Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα. Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω. Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό. Με εκτίμηση Γ. Β».

Με ταχύτατη διαδικασία υπήρξε αναπαραγωγή αυτού του κειμένου από δεκάδες άλλους δικτυακούς τόπους.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία, ένας άγνωστος ιδιώτης από ένα Ιντερνετ καφέ στο κέντρο της Αθήνας απέστειλε το ίδιο κείμενο σε δεκάδες e-mail.

Αρχικά οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ είχαν την εντύπωση ότι ο «επισκέπτης του Ιντερνετ καφέ ήταν ο συντάκτης του αρχικού κειμένου», όμως τελικά βρήκαν την άκρη του «ηλεκτρονικού νήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τορναδόρος από την Κρήτη λίγες ώρες μετά την αποστολή του επίμαχου κειμένου, έστειλε ένα νεώτερο με διευκρινιστικό περιεχόμενο στο οποίο μάλιστα ανέφερε και ένα όνομα. Το όνομα αυτό αποτέλεσε την βάση της έρευνας της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk