Διευκολύνσεις στους Ελληνες της Ιαπωνίας

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, παραμένει σε ισχύ η σύσταση για την αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών προς την Ιαπωνία. Σε ό,τι αφορά τους διαβιούντες στην Ιαπωνία Έλληνες πολίτες, σε συνέχεια συνεννοήσεων με αεροπορικές εταιρείες, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου να διευκολύνει όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και δεν είχαν κατορθώσει να κάνουν σχετικές κρατήσεις.

Σε ετοιμότητα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ιαπωνία, εάν ζητηθεί, βρίσκονται οι ελληνικές αρχές.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου να διευκολύνει όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και δεν είχαν κατορθώσει να κάνουν σχετικές κρατήσεις.

Η ελληνική πρεσβεία στο Τόκιο έχει ζητήσει απ’ όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να την ενημερώσουν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ώστε το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει τις απαραίτητες κρατήσεις με ειδική τιμή εισιτηρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι υπήρξαν πληροφορίες πως Έλληνες που βρίσκονται στη χώρα δυσκολεύονται να βρουν εισιτήρια για την επιστροφή τους και γι’ αυτό η πρεσβεία ανέλαβε να μεσολαβήσει ώστε να γίνουν οι κρατήσεις.

«Είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους και τους Ιάπωνες εταίρους μας ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποια κατάσταση προκύψει», είπε ο κ. Δελαβέκουρας, τονίζοντας ότι η πρεσβεία ακολουθεί τις κατευθύνσεις των ιαπωνικών αρχών και στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους Έλληνες πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σημειώνεται πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί, παραμένει σε ισχύ η σύσταση για την αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών προς την Ιαπωνία.


Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
Δημόσιας Διπλωματίας
Αθήνα, 16 Μαρτίου 2011

Παροχή διευκολύνσεων για την κράτηση εισιτηρίων για τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία έχει προκαλέσει απροσδιόριστο ακόμη αριθμό θυμάτων καθώς και εκτεταμένες υλικές ζημίες, μεταξύ άλλων σε πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, παραμένει σε ισχύ η σύσταση για την αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών προς την Ιαπωνία.

Σε ό,τι αφορά τους διαβιούντες στην Ιαπωνία Ελληνες πολίτες, σε συνέχεια συνεννοήσεων με αεροπορικές εταιρείες, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, προκειμένου να διευκολύνει όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και δεν είχαν κατορθώσει να κάνουν σχετικές κρατήσεις.

Παρακαλούνται όσοι έχουν στοιχεία σχετικά με οικείους τους που βρίσκονται στην Ιαπωνία να επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στα τηλέφωνα:

+30210 368 1730
+30210 368 1259

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk