Σάπιο από τα πόδια μέχρι το κεφάλι

Πάλι στα χαρακώματα βρίσκεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράγοντες καταγγέλλουν παράγοντες ότι πατρονάρουν τη διαιτησία. Κασέτες με αποκαλυπτικούς μονολόγους ακούγονται δεξιά και αριστερά. Ο γγΑ χαρακτηρίζει τη Σούπερ Λίγκα ανίκανη να διοργανώσει το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και ζητάει από την ΕΠΟ να της το αφαιρέσει. Η Λίγκα εκφράζει τη λύπη της που ο γγΑ δεν τεκμηρίωσε τις αιτιάσεις του και δεν κατονόμασε τους παράγοντες «που συμπεριφέρονται κατά τρόπο που καθιστά τη Λίγκα ακατάλληλη να διοργανώσει το πρωτάθλημα».

Σάπιο από τα πόδια μέχρι το κεφάλι | tovima.gr

Πάλι στα χαρακώματα βρίσκεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράγοντες καταγγέλλουν παράγοντες ότι πατρονάρουν τη διαιτησία. Κασέτες με αποκαλυπτικούς μονολόγους ακούγονται δεξιά και αριστερά. Ο γγΑ χαρακτηρίζει τη Σούπερ Λίγκα ανίκανη να διοργανώσει το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και ζητάει από την ΕΠΟ να της το αφαιρέσει.

Η Λίγκα εκφράζει τη λύπη της που ο γγΑ δεν τεκμηρίωσε τις αιτιάσεις του και δεν κατονόμασε τους παράγοντες «που συμπεριφέρονται κατά τρόπο που καθιστά τη Λίγκα ακατάλληλη να διοργανώσει το πρωτάθλημα». Ο πρόεδρος της Λίγκας αποφένεται ότι η κρίση στο ποδόσφαιρο οφείλεται «σε δήθεν καταγγελίες» και στην «υποτιθέμενη ανακάλυψη σκανδάλων για την όρεξη κάποιων ευαίσθητων κυβερνώντων και την ηδονοβλεψική δίψα των ΜΜΕ».

Και η έχουσα την ευθύνη για όλους και για όλα Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, παρακολουθεί παραδοσιακά με διακριτικότητα τα μαχαιρώματα και τις καταγγελίες, περιμένοντας από την ποινική δικαιοσύνη να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Για την ταμπακέρα ούτε λόγος. Ουδείς τολμάει να παραδεχθεί ότι ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σάπιο από τα πόδια μέχρι το κεφάλι. Πως από τις ερασιτεχνικές ως τις επαγγελματικές κατηγορίες γεννάει βία, συναλλαγή, διαφθορά, παράγκες, κασέτες, cd, στημένα παιχνίδια, επίορκους διαιτητές και παράγοντες επικίνδυνους για τη διαπαιδαγώγηση των νέων. Ενα φύσημα χρειάζεται για να καταρρεύσει το ποδοσφαιρικό έκτρωμα που οικοδομήθηκε μετά τον πόλεμο.

Τα αφεντικά των ομάδων και όσοι πλουτίζουν από αυτό με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, προσπαθούν να το σώσουν με μικροεπισκευές. Ας τολμήσει επιτέλους η Πολιτεία να το γκρεμίσει, βοηθώντας να οικοδομηθούν στα θεμέλιά του νέα θεσμικά όργανα και πρωταθλήματα. Με έμφαση στην άθληση και την παραγωγή. Χωρίς υποβιβασμούς και αντικρουόμενα συμφέροντα. Με οικονομικούς κανόνες και κριτήρια συμμετοχής.

Το πως θα το κάνει είναι δικό της πρόβλημα. Δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν το κάνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk