Βρετανία : Νέο νομοσχέδιο για τον Τύπο

Η βρετανική κυβέρνηση πρότεινε τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο σχετικά με τις υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης προκειμένου να παρέχει μεγαλύτερη προστασία της ελευθερίας του λόγου σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Επίσης στόχος των νέων τροποποιήσεων θα είναι να αποτρέψει κατοίκους άλλων χωρών να προσφεύγουν στα βρετανικά δικαστήρια για περιπτώσεις δυσφήμισης προκειμένου να εκμεταλλευθούν τους δρακόντειους βρετανικούς νόμους.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί σταρ του Χόλιγουντ όπως η Κέιτ Χάντσον, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Κάμερον Ντίαζ και η Μπρίτνι Σπίαρς έχουν καταφύγει στα βρετανικά δικαστήρια προκειμένου να ασκήσουν δίωξη εναντίον του αμερικανικού σκανδαλοθηρικού εντύπου National Enquirer.

Το βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προτείνει νέες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες ένα δημοσίευμα πρέπει αποδεδειγμένα να έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά προκειμένου να θεωρηθεί δυσφημιστικό. Επίσης για να αποτρέψει τους ξένους υπηκόους να καταφεύγουν στην βρετανική δικαιοσύνη οι νέες τροπολογίες θα ορίζουν ότι για να δικαστεί μία υπόθεση στα δικαστήρια της χώρας θα πρέπει να είναι βρετανός υπήκοος ή κάτοικος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk