Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στη συγκρότηση επιτροπών και στον ορισμό των μελών τους για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο σύνολο των περιοχών της επικράτειας που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης. Ωστόσο στην κυβέρνηση δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν τελικά οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν τον Ιούλιο του 2011 ή αργότερα. Πιθανότερο σενάριο οι νέες τιμές ζώνης της εφορίας να ισχύσουν από το Σεπτέμβριο του 2011 και όχι εν μέσω θέρους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς τις προηγούμενες ημέρες υπέγραψε μία σειρά αποφάσεων για τη συγκρότηση και τον ορισμό μελών της αρμόδιας επιτροπής για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων των περιοχών των Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αχαΐας, του Νομού Κυκλάδων (χωρικής αρμοδιότητας της ΔΟΥ Ανδρου και Θήρας), του νομού Φθιώτιδος, του νομού Αττικής, του νομού Καρδίτσας και του νομού Ρεθύμνης.
Πάντως, ο κ. Κουσελάς δηλώνει ότι, «στόχος με τη διαδικασία αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση να χτυπήσουμε την κτηματαγορά, να προκαλέσουμε δηλαδή περισσότερα προβλήματα. Γι΄αυτό θα λάβουμε υπόψη τις πραγματικές συνθήκες που υπάρχουν στην αγορά, τις υφιστάμενες ιδιομορφίες σε κάθε περιοχή, ώστε η όποια αναπροσαρμογή να σχετίζεται με τα πραγματικά στοιχεία. Μην πάμε, δηλαδή, σε μία περιοχή, όπως είναι το κέντρο της Αθήνας, που έχει πρόβλημα και είναι πολύ δύσκολο εκεί να κάνεις αύξηση, και κάνουμε τέτοιες αυξήσεις. Τις προθέσεις μας, στον τομέα αυτό, τις δείξαμε πρόσφατα, με την ένταξη 4,5 χιλιάδων οικισμών, που ήταν εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών».