Μείωση κατά 3% στα κέρδη του ΟΠΑΠ

Τα έσοδα από το Πάμε Στοίχημα το 2010 αντιστάθμισαν τις απώλειες από το ΚΙΝΟ και το Τζόκερ με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να εμφανίσει μικρή μείωση καθαρών κερδών 3% ως απόρροια της έξαρσης του ανταγωνισμού από τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και της οικονομικής ύφεσης. Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 575,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 3%, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,5% στα 5,14 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα από το Πάμε Στοίχημα το 2010 αντιστάθμισαν τις απώλειες από το ΚΙΝΟ και το Τζόκερ με αποτέλεσμα ο ΟΠΑΠ να εμφανίσει μικρή μείωση καθαρών κερδών 3% ως απόρροια της έξαρσης του ανταγωνισμού από τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και της οικονομικής ύφεσης.

Τα καθαρά κέρδη του οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 575,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 3%, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,5% στα 5,14 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή συνολικού μερίσματος 1,54 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου, έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή το 2009 (μείωση 12%). Η εταιρεία είχε μοιράσει προμέρισμα 0,58 ευρώ (καθαρό 0,46 ευρώ) και υπολείπεται να μοιράσει επιπλέον ποσό 0,96 ευρώ (καθαρό 0,76 ευρώ). Συνολικά τα καθαρό μέρισμα, απαλλαγμένο από φόρους θα διαμορφωθεί στα 1,22 ευρώ

Τα έσοδα από το Πάμε Στοίχημα διαμορφώθηκαν στα 2,05 δισ.ευρώ από 2,026 δισ.ευρώ το 2009 (+1,3%) λόγω της συμβολής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο του 2010. Το pay out (τα ποσά που αποδόθηκαν στους νικητές) του Πάμε Στοίχημα ανήλθε στο 71,3% επί των πωλήσεων του παιχνιδιού έναντι 70% το 2009.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2010 τα κόστη διάθεσης και διοίκησης υποχώρησαν κατά 20,7% σε σχέση με το 2009 και διαμορφώθηκαν στα 157,1 εκατ. ευρώ από 198 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Ι. Σπανουδάκης αναφέρει:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της εταιρείας μας το 2010. Διατηρήσαμε υψηλά επίπεδα κερδοφορίας, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και τον αυξημένο ανταγωνισμό. Στοχεύσαμε σε σημαντικές μειώσεις του λειτουργικού μας κόστους και σε αύξηση της παραγωγικότητας και ξεπεράσαμε τους στόχους μας.

Για το 2011 λόγω της ηγετικής θέσης της εταιρείας παραμένουμε αισιόδοξοι εν όψει της:
1) Επικείμενης ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνιδιών
2) Επέκτασης των δραστηριοτήτων μας σε νέες μορφές στοιχηματισμού (monitor games, live
betting)
3) Ενίσχυσης του δικτύου διανομής μας, αξιοποιώντας νέα τεχνολογικά μέσα

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. προετοιμάζεται για την επέκταση της δραστηριότητας της στις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια στηριζόμενη στο ισχυρό της brand, την οικονομική της ισχύ και στο εκτεταμένο και ισχυρό της δίκτυο.»

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk