Εισροές στην αγορά ύψους εννέα δίσ. ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου τουπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα αρχίσει να ρίχνει «ζεστό χρήμα» στην αγορά, σύμφωνα μεόσα είπε ο υπουργός, κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου τουπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα αρχίσει να ρίχνει «ζεστό χρήμα» στην αγορά, σύμφωνα μεόσα είπε ο υπουργός, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Συνολικά» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης «θα εισρεύσουν στην αγορά περί τα 9 δισ. ευρώ, με την μορφή επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών κι ευνοϊκών δανείων».

Ως τον Ιούνιο, λοιπόν, προκηρύσσονται προγράμματα μέσω του επενδυτικού νόμου, του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, του ΕΣΠΑ, των ΣΔΙΤ και του Jeremie.

Ειδικότερα ως το τέλος του Μαρτίου προκηρύσσονται από τον επενδυτικό νόμο προγράμματα 4,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ είναι με επιδοτήσεις και τα 3,2 δισ. ευρώ με φοροαπαλλαγές. Πρόκειται για έργα περιφερειακής συνοχής (500 εκατ. ευρώ), επενδύσεις συνέργειας και δικτύωσης (50 εκατ. ευρώ, τεχνολογικής
ανάπτυξης (100 εκατ. ευρώ) και νεανικής επιχειρηματικότητας 150 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μέσω του ΕΤΕΑΝ προκηρύσσονται προγράμματα των ειδικών ταμείων ύψους 2,9 δισ. ευρώ:

– Εγγυήσεις για επιχειρήσεις 250 εκατ. ευρώ.

– Ταμείο Επιχειρηματικότητας 1,2 δις. ευρώ.

– Εξοικονομώ κατ’ οίκον 800 εκατ. ευρώ.

– Ταμείο ΕΝΑΛΙΟ (αλιεία και υδατοκαλλιέργεια) 105 εκατ. ευρώ.

– Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (450 εκατ. ευρώ)

– Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας (150 εκατ. ευρώ)

– Μέσα από το Jeremie δίνονται δάνεια για μικρές επιχειρήσεις 360 εκατ. ευρώ. Και μέσω των ΣΔΙΤ προκηρύσσονται έργα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ από το ΕΣΠΑ θα αρχίσουν να τρέχουν προγράμματα για επιχειρήσεις ύψους 215 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk