Επικαιρότητα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ (16/3)

Μόνο με λεωφορεία οι μετακινήσεις την Πέμπτη
καθώς οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.
Έτσι, χειρόφρενο σηκώνουν για όλη την ημέρα μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τρόλεϊ και τραμ.

Διαβάστε περισσότερα…

Sundance και στο Λονδίνο
Και στη Μεγάλη Βρετανία θα πραγματοποιείται στο εξής το επιτυχημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, αρχής γενομένης από την εφετινή Ανοιξη.
Ο ιδρυτής του φεστιβάλ, ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρόμπερτ Ρέντφορντ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή από το Λονδίνο, προαναγγέλλοντας το πρώτο Sundance London για τις 26-29 Απριλίου.
Σύμφωνα με το BBC, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην O2 Arena και εκτός από κινηματογραφικές προβολές περιλαμβάνει και συναυλίες.

Διαβάστε περισσότερα…


Η Αγκάθα Κρίστι αρχαιολόγος

Μια νέα διάσταση στη ζωή της Αγκαθα Κρίστι, αυτή της «συντηρήτριας» αρχαιοτήτων, έστω και με παράδοξες μεθόδους, όπως ήταν η χρήση κρέμας προσώπου για τον καθαρισμό μικρών ανάγλυφων αντικειμένων από ελεφαντόδοντο, δίνεται με την έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στο Βρετανικό Μουσείο και είναι αφιερωμένη στον σύζυγό της Μαξ Μαλόουαν, διαπρεπή αρχαιολόγο του πρώτου μισού του 20ού αιώνα και στα ευρήματά του στην Μέση Ανατολή.
Γιατί όσο κι αν ο τιμώμενος σ΄ αυτήν την έκθεση είναι άλλος, η διάσημη συγγραφέας διεκδικεί και εδώ μεγάλη μερίδα δημοσιότητας χάρη στην ενασχόλησή της με την αρχαιολογία.

Διαβάστε περισσότερα…

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk