Επιχειρηματική πανστρατιά


Στην περίπτωση του χθεσινού εορταστικού δείπνου με οικοδεσπότες τους Βασίλη και Μαρίνα Θεοχαράκη στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ίσως θα ήταν χρησιμότερο να μετρά κανείς απουσίες παρά παρουσίες, τουλάχιστον όσον αφορά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Μπορεί σε πολιτικό επίπεδο να μην σημειώθηκαν τόσο ηχηρές προσελεύσεις -και ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που αναμενόταν τελικά να μην ήρθε- εκεί, ωστόσο, παρέλασε το σύνολο των εκπροσώπων της οικονομικής ζωής του τόπου.

Από τους Βασίλη Ράπανο και ΄Αρη Ταμβακάκη της Εθνικής έως τον Νίκο Νανόπουλο της Eurobank, τους επιχειρηματίες και συλλέκτες Δάκη Ιωάννου και Δημήτρη Δασκαλόπουλο, κι από παλιές Αθηναϊκές οικογένειας όπως των Ηλία και Σπύρου Μεταξά έως το Θόδωρο Βασιλάκη της Aegean, μια ευρύτατη γκάμα επιχειρηματιών και τραπεζιτικών σημείωσε ηχηρή προσέλευση στην επέτειο των 50 χρόνων της Nissan.

Η βραδιά ξεκίνησε με κοκτέιλ σαμπάνιας στους χώρους υποδοχής της αίθουσας Banquet. Ο Βασίλης Θεοχαράκης καλωσόριζε τους προσκεκλημένους του στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου του Μεγάρου και η Μαρίνα Θεοχαράκη στο φουαγέ της Banquet όπου έφταναν κατεβαίνοντας τις μαρμάρινες σκάλες.

Στο κοκτέιλ της υποδοχής σημειώθηκαν αμέτρητες χειραψίες, ασπασμοί και ενδυματολογικό scanning των κυριών που ψήφισαν κυρίως υπέρ του μαύρου με έμφαση στη λεπτομέρεια όπως μια κόκκινη μπουτονιέρα (στην περίπτωση της Σοφίας Βαχάρη), ή ένα ζευγάρι κρεμαστά διαμαντένια σκουλαρίκια (στην περίπτωση της Εμμανουέλας Βασιλάκη), ή επιβλητικά ψηλοτάκουνα (στην περίπτωση της Νάντιας Θεοχαράκη).

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι πέρασαν στην κυρίως αίθουσα, ενώ μετά τις ομιλίες σερβιρίστηκε το δείπνο. Το μενού συμπεριλάμβανε πέντε πιάτα εκ των οποίων η σούπα με γαρίδες ήταν το δημοφιλέστερο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε γύρω στη μιάμιση το πρωί, ενώ, σύμφωνα με υπολογισμούς, οι παρευρισκόμενοι έφτασαν τους 600.


Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης

Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk